Foto: LETA

Ministru kabinets valdības sēdē šodien apstiprināja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Satversmes lēmumu iecelt bioloģijas zinātņu doktori Dainu Voitu par RPIVA rektori.

Voita iepriekš bijusi RPIVA Inovāciju un attīstības prorektore, portālu "Delfi" informēja Izglītības un zinātnes ministrijā. 

Jau vēstīts, ka pirms diviem gadiem, kad RPIVA vadīja Markus, augstskolas vārdu apēnoja skandāls ar doktora grādu piešķiršanu.

Toreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP)  uzdeva pārbaudīt doktora zinātnisko grādu piešķiršanu RPIVA. Ministrija konstatējusi vismaz astoņus gadījumus, kad RPIVA ir piešķīrusi doktora zinātnisko grādu. 2013.gadā tiesības Latvijā piešķirt doktora zinātniskos grādus bvija piešķirtas 13 augstākās izglītības iestādēm, RPIVA šajā sarakstā nebija iekļauta

RPIVA tolaik informēja, ka rektore Markus un augstskolas vadība ir maldināti par promocijas tiesību deleģējuma esību ārējos normatīvajos aktos, tāpēc sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu maldināšanas iemeslus un noteiktu, vai nepieciešama amatpersonu sodīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!