Foto: Saeimas administrācija

Šīs Saeimas trīs gadu darbības laikā deputāti kompensācijās kopā ir saņēmuši 726 917 eiro, liecina "Sabiedrības par atklātību - Delna" vietnē "Deputatiuzdelnas.lv" apkopotā informācija.

Kompensācijās par dzīvojamo telpu īri 11. Saeimas deputātiem ir izmaksāti 281 066 eiro, bet par transporta izdevumiem ir izmaksāti 445 851 eiro.

"Atgādinām, ka Saeimas deputātiem papildus darba algai ir pieejamas kompensācijas, kas saistītas ar dzīvesvietas un transporta izdevumiem, kas rodas, pildot amata pienākumus un savienojot darbu Rīgā ar dzīvesvietu jebkur citur Latvijā," skaidro "Delnas" direktors Gundars Jankovs.

Deputātiem piešķirto kompensāciju apjoms ir atkarīgs no deputāta dzīvesvietas attāluma no Rīgas. Kopā rēķinot dzīvojamo telpu īres un transporta izdevumu kompensācijas, 11. Saeimas lielākā kompensācija par nepilniem trīs gadiem izmaksāta Saskaņas centra (SC) deputātam Aleksandram Jakimovam – aptuveni 21 108 eiro. Viņš kā dzīvesvietu norādījis Ludzu. Viņam seko Reformu partijas (RP) deputāts Juris Viļums (Dagdas novads) – 20 888 eiro, Sergejs Agešins (Liepāja) no SC frakcijas – 20 609 eiro, Vladimirs Nikonovs (Rēzekne) no SC – 20 554 eiro, Jānis Tutins (Rēzekne) no SC – 20 507 eiro , Dzintars Kudums (Priekules novads) no VL-TB/LNNK - 20 414 eiro un Gunārs Igaunis (Stopiņu novads) no RP – 20 110 eiro.

Lielākās kompensācijas par dzīves telpas īri ir saņēmusi deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva no SC, kuras dzīves vieta ir Daugavpils. Deputātei izmaksāti 19 030 eiro par to, ka viņa īrē dzīvesvietu Rīgā, un tādejādi nav saņēmusi nekādas transporta izdevuma kompensācijas. Savukārt Reformu partijas deputāti Guntars Bilsēns (Valmiera) un Jānis Upenieks (Valmiera) saņēmuši lielākās transporta izdevumu kompensācijas – attiecīgi 16 851 eiro un 16 416 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!