Foto: Saeimas administrācija

Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcija aicina atcelt Saeimas deputātu, tiesnešu, prokuroru un citu valsts amatpersonu imunitāti, portālam "Delfi" pavēstīja "Saskaņas" preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

Saeimas deputātu, tiesībsarga, tiesnešu, prokuroru, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku un pārējo specdienestu darbinieku imunitāti rosināts atcelt gan administratīvo pārkāpumu lietās, gan krimināllietās.

"Valsts amatpersonas nedrīkst palikt nesodītas par izdarītiem administratīviem pārkāpumiem, kā arī tām nav saglabājamas nekādas privilēģijas kriminālprocesos, kuros tās ir iesaistītas," norāda partijā.

Frakcija jau 2012. gadā izteikusi ierosinājumu atcelt imunitāti administratīvo pārkāpumu lietās deputātiem, tiesnešiem, prokuroriem, KNAB darbiniekiem, specdienestiem un citām valsts amatpersonām, kā arī izslēgt gadījumus, kad Saeimas atļauja būtu nepieciešama, lai kādu deputātu vai tiesnesi sauktu pie kriminālatbildības vai veiktu pie tā kratīšanu.

"Lai arī toreiz no koalīcijas puses šāds ierosinājums netika atbalstīts, "Saskaņas" Saeimas frakcija uzskata, ka šo situāciju ir iespējams risināt šodien," min deputāts Andrejs Elksniņš. Pēc viņa teiktā, koalīcija sociālo jautājumu vietā sacenšas "pseido problēmu reklamēšanas meistarībā".

Jau vēstīts, ka izskatīšanai Saeimas komisijās nodots likumprojekts, kas paredz atcelt deputātu administratīvo imunitāti.

Latvijas Reģionu apvienības iniciētie grozījumi Satversmē paredz izslēgt no Satversmes normu, kas nosaka, ka Saeimas deputātu nedrīkst administratīvi sodīt bez Saeimas piekrišana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!