Foto: F64

Latvijas Zaļā partija (LZP) neplāno vērsties pret saviem deputātiem par atbalstu Gata Trukšņa (ZZS) apstiprināšanai Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā, sacīja LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Viņš sacīja, ka nepārmet Jūrmalas domes deputātiem to, ka viņi par Truksni balsojuši kopā ar deputāti, kas ievēlēta no "Saskaņas centra" (SC) saraksta.

Silenieks skaidroja, ka attiecībā uz atbalsta iegūšanu pašvaldībās iet "raibi", jo jautājumi tiek vērtēti no pragmatiskām un saimnieciskām pozīcijām. Esot pašvaldība, kur kopā ar SC pārstāvjiem strādājot arī "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķi, norādīja Silenieks.

LZP līdzpriekšsēdētājs arī pauda, ka nav zināms, vai pārējie Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti vispār ir aicinājuši SC pārstāvi balsot par mēra posteņa kandidātu un ka varbūt ar šādu aicinājumu pie viņas vērsies tikai pats Truksnis.

Silenieks piebilda, ka no SC saraksta ievēlētā Jūrmalas deputāte Karina Siņkēviča tagad arī vairs nav partijas rindās un ka politiķis nezina, kāda ir viņas ideoloģiskā pārliecība.

Kā ziņots, LZP valde pieņēmusi lēmumi Truksni izslēgt no partijas, jo viņš nav atteicies no kandidēšanas uz Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatu, pavēstīja Silenieks.

LZP vadības līmenī gan atšķiras viedokļi par to, vai iepriekš valdes pieņemtais lēmums par apņemšanos Truksni izslēgt no partijas ir galīgais vai arī ir jāpieņem vēl atsevišķs lēmums par politiķa izslēgšanu no partijas.

Lēmumu par izslēgšanu Truksnis vēl varēs pārsūdzēt LZP domē, norādīja Silenieks.

Jau vēstīts, ka ar SC deputātes atbalstu Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā šodien iecelts nesen no šī paša amata atstādinātais Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!