Foto: LETA

Jūrmalas domes deputāte Karina Sinkeviča nolēmusi pamest opozīciju un izstāties no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa".

Sinkeviča portālam "Delfi" pavēstīja, ka atbalstīs pašreizējo domi, lai saglabātu "pašvaldības stabilu darbu".

"Nepieciešams atbalstīt pašreizējo Jūrmalas domes koalīciju, lai pašvaldība varētu pieņemt nākamā gada budžetu atbilstoši plānam un veikt efektīvu saimniecisko darbību," viņa skaidro. Pēc Siņkevičas teiktā, Jūrmalas domē patlaban nav citu alternatīvu, kas spētu nodrošināt "konstruktīvu un plānveidīgu darbu".

Sinkeviča klāsta, ka pēc Gata Trukšņa atcelšanas no Jūrmalas mēra amata domes iekšienē vērojami destruktīvi procesi, kurus "diktē priekšvēlēšanu drudzis un atsevišķi personu apšaubāmas intereses". "Portfeļu pārdalīšana un pašvaldības darba destabilizācija var negatīvi ietekmēt jūrmalnieku dzīvi," min deputāte, uzsverot, ka vēlēšanu priekšvakarā nav pareizi piedalīties varas pārdalīšanā.

Vērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izvirzītās apsūdzības Truksnim, Sinkeviča klāsta, ka paļaujas uz likumu, izmeklēšanu un tiesu.

"Tikai tiesas spriedums parādīs, vai šīs apsūdzības ir pamatotas vai nepamatotas. Līdz tiesas spriedumam – tieši tāpat, kā attiecībā pret jebkuru citu mūsu valsts pilsoni,– darbojas nevainīguma prezumpcija. Tāpēc, balstoties uz pieejamo publisko informāciju, man nav iemesla šaubīties par to, ka Trukšņa kungs ir rīkojies kompetenti un likumīgi," viņa klāsta.

Tā kā Sinkevičas pozīcija neesot guvusi atbalstu partijā, viņa spiesta no "Saskaņas" izstāties.

Līdz šī domes sasaukuma pilnvaru termiņa beigām Siņkeviča plāno darboties Jūrmalas domē kā neatkarīga deputāte.

Karina Siņkeviča pēc profesijas ir ārste ginekoloģe, Jūrmalas domē viņa ir ievēlēta 2013. gada 1. jūnijā no politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" saraksta.

Jau vēstīts, ka ar "Saskaņas centra" deputātes atbalstu Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā piektdien iecelts nesen no šī paša amata atstādinātais Truksnis (ZZS).

Par Trukšņa apstiprināšanu nobalsoja astoņi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!