Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans skandalozajā intervijā Krievijas izdevumam "Sportfakt" patiešām ir tik asi izteicies un tas ir dzirdams audio ierakstā, portālam "Delfi" apliecināja intervijas autors Andrejs Kuzņecovs.

Ziņots, ka uzņēmējs un LHF prezidents intervijā "Sportfakt" stāstīja, ka latvieši ir lieli nacionālisti ar ļoti spēcīgu nepatiku pret krieviem un ebrejiem. "Ja es nebūtu ebrejs, bet latvietis, viņi mani uz rokām nēsātu," intervijā sacīja Lipmans.

Nedēļu pēc intervijas Lipmans skaidro, ka uzrakstītais neatspoguļojot viņa domas un ka viņš esot pārprasts. "Man no sirds žēl, ka esmu pārprasts un tādējādi publikācija ir aizskārusi daudzu Latvijas iedzīvotāju jūtas," paziņojumā norādīja Lipmans.

To, ka Lipmana izteicieni "ir pārprasti un neatbilst patiesībai", aģentūrai LETA otrdien sacīja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs. "Daudzas lietas, kas publicētas intervijā, Lipmans nemaz nav teicis. Viņš ir stipri pārprasts," pauda Gorbunovs. "Šajā intervijā Lipmans tika izmantots kā instruments savtīgu mērķu īstenošanai." Gorbunovs arī uzsvēra, ka intervija kā tāda ar šo portālu nemaz neesot bijusi, jo pie Lipmana esot pienācis žurnālists ar ieslēgtu diktofonu un sācis sarunu, turklāt arī tad LHF prezidenta izteikumi esot interpretēti pavisam citādāk.

Tomēr Kuzņecovs portālam "Delfi" apstiprināja, ka intervija bijusi un visu publicēto Lipmans ir teicis. Pēc Kuzņecova teiktā, viņa saruna ar Lipmanu notikusi pasaules čempionāta spēļu mājvietā Maskavas ledus arēnā un ilgusi aptuveni 20 minūtes. "Pirmkārt, protams, ka Kirovs Lipmans tā teica. Esmu profesionālis un nekad neizdomāju sarunas biedra teikto, un to apliecina audio ieraksts. Otrkārt, negribētos, lai šie vārdi nāktu par sliktu Kirovam Lipmanam, tāpēc ka mums bija ļoti draudzīga un labestīga saruna."

Kuzņecovs pieļauj, ka izteikumi, par kuriem Lipmans kritizēts, izskanēja "sarunas karstumā", taču LHF prezidents nav vērsies ar lūgumu, lai teiktais paliekot starp sarunas biedriem un netiekot publicēts. "Žēl, ja mana intervija ir nodarījusi nepatikšanas Kirovam Lipmanam. Ja zinātu, ka Latvijā apvainosies uz Kirovu Lipmanu par viņa vārdiem, es nepublicētu to interviju. Aicinātu arī Latvijas sabiedrību – neapvainojieties uz Kirovu Lipmanu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!