Rīgas apgabaltiesa pirmdien daļēji apmierinājusi partijas "Visu Latvijai!" ("Visu Latvijai!-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"") prasību pret bijušo AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētāju Aigaru Štokenbergu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu izteikšanu, uzliekot par pienākumu Štokenbergam publicēt atsaukumu laikrakstā "Sestdiena" un portālā www.diena.lv, kā arī samaksāt 1000 eiro kompensāciju, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Tiesa par nepatiesu atzinusi un likusi atsaukt 2011. gada 23. - 29. jūlija laikrakstā "Sestdiena" un tīmekļa vietnē "www.diena.lv" publicēto ziņu, ka "partija "Visu Latvijai!" ir šaudījusies pie Arta Pabrika mājas, ka tas ir pierādīts un, ka ir liecības."

Tāpat tiesa lēmusi piedzīt no Štokenberga par labu partijai atlīdzību par nemateriālo kaitējumu 1000 eiro apmērā. Vēl tiesa nolēmusi no bijušās valsts amatpersonas piedzīt valsts nodevu par prasības celšanu 71,14 eiro, ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus 4,70 eiro un valsts nodevu par apelācijas sūdzības iesniegšanu 221,14 eiro. No Štokenberga par labu valstij piedzīti ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi - 10,85 eiro.

Savukārt daļā, kurā partija lūgusi piedzīt atlīdzību par nemateriālo kaitējumu 13 228,72 eiro apmērā, tiesa prasību noraidījusi.

Rīgas apgabaltiesa izbeigusi tiesvedību prasības daļā, kurā kā nepatiesas bija lūgts atsaukt ziņas, ka "partijas "Visu Latvijai!" biedri ir izteikušies, ka kādam ir jāvācas prom no šejienes" un, "ka partija "Visu Latvijai!" ir ekstrēmisti."

Štokenbergam noteikts termiņš labprātīgai sprieduma izpildei daļā par tiesāšanās izdevumu un atlīdzības par nemateriālo kaitējumu piedziņu - 10 dienas no sprieduma spēkā stāšanās dienas.

Spriedumu var pārsūdzēt 30 dienu laikā no pilna sprieduma noformēšanas dienas Augstākajā tiesā, iesniedzot kasācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 2012.gada septembrī pilnībā noraidīja "Visu Latvijai" prasību pret bijušo tieslietu ministru Štokenbergu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu izteikšanu un 10 000 latu (14 229 eiro) kompensācijas piedziņu.

Prasības pieteikumu tiesā 2011.gada vasarā iesniedza partijas valdes locekļi Raivis Dzintars un Imants Parādnieks.

Pirmā epizode bija par Štokenberga intervijas laikā pausto izteikumu par nacionālās apvienības Saeimas deputātiem kā ekstrēmistiem. Savukārt otrā epizode bija par Štokenberga izteikumiem saistībā ar šaudīšanos pie kādreizējā ārlietu ministra Arta Pabrika (V) mājas pirms dažiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!