Foto: LETA

Lai arī pret Krieviju noteiktās sankcijas nes postu arī Eiropai, tās var nākties turpināt, ja situācija Ukrainā neuzlabosies, - tā pēc uzstāšanās slēgtajā Eiropas Parlamenta (EP) grupas Eiropas Tautas partijas (ETP) vadības sanāksmē Jūrmalā, kurā notiek diskusijas par Eiropas Savienības (ES) ekonomiskajām reformām un politisko attīstību Ukrainā, sacīja premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Premjerministre, kura EP lielākās grupas sanāksmē klātesošos iepazīstināja ar gaidāmās Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm, atbildējusi arī uz jautājumiem par notikumiem Ukrainā.

"Latvijai prezidentūrā ir trīs prioritātes, galvenā no tām ir konkurētspējīga Eiropa - investīciju piesaiste. Mēs arī ceram uz Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera ekonomikas izaugsmes programmu. Tāpat būtisks ir vienotais tirgus, it īpaši regulējumi pakalpojumu jomā. Otrā prioritāte ir digitālā Eiropa, bet trešā - Eiropas loma globālajā pasaulē," skaidroja Straujuma, piebilstot, ka tika runāts arī par notikumiem Ukrainā.

"Tāpat tika jautāts, vai nepieciešams turpināt sankcijas pret Krieviju. Sankcijas dara postu Eiropai, tādēļ atklāts paliek jautājums, ko mums darīt tālāk, jo sarunu ceļā rezultātu nav. Karot mēs negribam, tādēļ neredzu citu ceļu kā sankcijas. Ja situācija pasliktināsies, sankcijas būs jāturpina," sacīja Straujuma.

Jau ziņots, ka ES ārlietu ministri pirmdien Briselē vienojušies par nepieciešamību vērst pret promaskaviskajiem spēkiem Austrumukrainā jaunas sankcijas - aktīvu iesaldēšanu un ceļošanas aizliegumus, paziņojuši diplomāti.

Pēc apspriedes Briselē ministri vērsušies pie ES diplomātiskā dienesta un lūguši izstrādāt jaunu "melno sarakstu", lai līdz novembra beigām varētu pieņemt galīgo lēmumu.

Tomēr lēmums neparedz nekādas jaunas sankcijas pret Krievijas pārstāvjiem vai Krievijas ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!