Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma valdības sēdē otrdien pauda neapmierinātību par ministru kavēšanos ar Eiropas Savienības (ES) fondu noteikumu apstiprināšanu.

Valdība sēdē otrdien lēma par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotajiem noteikumiem par integrēto teritoriālo investīciju specifisko atbalsta mērķu finansējuma kopējo apmēru katram nacionālās nozīmes attīstības centram un kopējiem rezultatīvajiem rādītājiem nacionālas nozīmes attīstības centru grupai.

Skatot attiecīgos noteikumus, starp VARAM un Finanšu ministriju radās domstarpības. VARAM ieskatā finansējuma kopējam apmēram bija jābūt 53,6 miljoniem eiro, savukārt Finanšu ministrijas pārstāvis norādīja, ka no koalīcijas partiju sadarbības padomes saņemta informācija par summu 53 miljonu eiro apmērā.

VARAM pārstāvis sēdē minēja, ka attiecīgā summa, par to spriežot koalīcijas padomē, tikusi noapaļota.

Premjere sēdē teica, ka ir "diezgan neapmierināta, kā mēs ņemamies ar matu skaldīšanu par ES fondiem".

Viņa uzsvēra, ka ministrijām šie jautājumi ir jāsakārto un jāvirzās uz priekšu ar ES fondu noteikumiem. "Cik ilgi mēs vara mētāt [noteikumus] no vienas ministrijas uz otru," sašutumu pauda Straujuma.

Valdība sēdē nolēma precizēt summu VARAM pieteiktajos noteikumus, nosakot, ka tā būs 53 miljoni eiro. Noteikumi tika apstiprināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!