Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vētra "Fēlikss" visā Latvijas piekrastē izraisījusi lielāku ūdens līmeņa kāpumu nekā iepriekšējā vētra "Billija", kas plosījās pērnā gada 13.decembrī, un pārspēta arī šī mēneša sākumā reģistrētā atzīme, savukārt atklātas jūras piekrastē naktī pārsniegts arī 2005.gada janvāra postošās vētras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Liepājā un Ventspilī ūdens līmenis jūrā pagājušajā naktī pakāpās 110-120 centimetru (cm) virs normas jeb par 35-45 cm augstāk nekā šā gada 3.janvārī un pērnā gada 13.decembrī, kā arī 9-25 cm augstāk nekā postošajā 2005.gada 8.-9.janvāra vētrā.

Vislielākais ūdens līmeņa kāpums novērots Dienvidkurzemes piekrastē, tai skaitā Liepājā, kur augstākā atzīme tika sasniegta īsi pēc pusnakts. Patlaban ūdens pamazām atkāpjas.

Līdz ar to arī Liepājas ezerā, Ventas lejtecē un citu jūrā ietekošo upju grīvās ūdens līmenis sasniedzis pēdējā laika augstāko atzīmi.

Rīgas līcī ūdens līmenis svētdienas rītā pakāpies tikai dažus centimetrus augstāk nekā šā gada janvāra sākumā, bet dienas gaitā iespējams tālāks ūdens līmeņa kāpums, līdz ar to var applūst atsevišķas zemākās vietas, galvenokārt Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē.

Arī Daugavas grīvā, Rīgas pilsētas teritorijā, ūdens līmenis par dažiem centimetriem pārsniedzis šā gada 3.janvāra atzīmi, sasniedzot augstāko līmeni kopš 2008.gada 24.novembra.

Jau ziņots, ka stiprākās vēja brāzmas Rīgā svētdien tiek prognozētas tikai pievakarē, kad rietumu vēja ātrums brāzmās galvaspilsētā varētu sasniegt 23 metrus sekundē. Naktī un svētdienas rītā vēja ātrums brāzmās Rīgā nav pārsniedzis 16 metru sekundē.

Lielākais vējš Latvijā reģistrēts nakts izskaņā Kurzemes dienvidrietumos, kur rietumu vēja ātrums brāzmās Rucavā sasniedza 27 metrus sekundē, Liepājas ostā - 30 metru sekundē.

Vētra Fēlikss sapūš "jūru"Liepājas ezerā! Ezerā kritiski augsts ūdens līmenis! pic.twitter.com/2ra26NpRBQ
— Uldis Sesks (@UldisSesks) January 11, 2015


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!