Foto: Saeimas administrācija

Ukrainas situācijas risināšanā vēl nav izsmelti diplomātiskie līdzekļi un šajā procesā aktīvāk jāiesaistās starptautiskajām institūcijām, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Viņaprāt, lielāks spiediens uz Krieviju jāizdara ANO, Eiropas Savienībai, EDSO, kā arī lielākajām valstīm.

Savukārt, ja situācija Ukrainā kļūs saspringtāka, tad NATO lems par citiem tās risinājumiem.

Ministrs arī norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem jābūt vienotiem, jo, tuvojoties 16.martam, varētu būt mēģinājumi sašķelt sabiedrību.

Kā vēstīts, vēlu svētdienas vakarā kopīgā paziņojumā G7 valstis asi nosodījušas Krievijas rīcību, pārkāpjot Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, kā arī apturējušas gatavošanos Krievijas pilsētā Sočos paredzētajai G8 valstu sanāksmei. Tāpat pirmdien uz Ukrainu dosies ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kā arī ANO ģenerālsekretāra vietnieks Jans Eliassons.

Savukārt Briselē Eiropas Savienības ārlietu ministri par situāciju spriedīs Ārlietu padomes ārkārtas sanāksmē. Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien vēlu vakarā piekritis Vācijas kancleres Angelas Merkeles piedāvājumam radīt komisiju, kas noskaidros esošos apstākļus Ukrainā un tās dienvidu daļā – Krimas pussalā.

Krimas pussalā Ukrainā atrodas vairāki tūkstoši Krievijas karavīru. Svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!