Foto: LETA

"Krievu tautības cilvēkiem vajadzētu savus draugus, kaimiņus, kolēģus nomierināt, teikt, ka mums var atšķirties viedokļi par daudziem jautājumiem, bet valsts mums ir viena – Latvija – un neviens negrib, lai šeit atkārtotos Ukrainas scenārijs," laikrakstam NRA atzīst Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ukrainai jāpaliek esošajās robežās, turklāt "Saskaņas centrs" (SC) jau iepriekš pieņēmis paziņojumu, ka atbalsta šīs valsts teritoriālo integritāti.

Ušakovs atzīst, ka negrasās analizēt, vai referendums par Krimas atdalīšanos no Ukrainas ir vai nav leģitīms. "Manas partijas pozīcija ir, ka Ukrainai jāpaliek esošajās robežās," atzīst Rīgas mērs.

"Lielākā daļa latviešu sabiedrības ir uztraukta par to, kas notiek Ukrainā. Un tas ir saprotami, jo Latvijas vēsturē jau ir bijuši gadījumi, kad šeit ar karaspēku ienāk svešas varas. Ir absolūti skaidrs, ka, ņemot visu to, cik lielā mērā notikumi Ukrainā ir saistīti ar Krieviju, krievu tautības cilvēkiem vajadzētu savus draugus, kaimiņus, kolēģus nomierināt," rosina Ušakovs.

Viņš arī saka, ka pēc notikumiem Maidanā ir nepieciešama starptautiska izmeklēšana.

"Bet galvenais - visiem vajag apstāties, nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, lai starp Ukrainu un Krieviju notiek karš. Tas ir ārpus saprāta robežām. Es negribu analizēt, kuram par ko jāuzņemas vaina, bet galvenais - lai nav kara Ukrainā un lai tā paliek savu robežu ietvaros. Mūsu viedoklis Ukrainas integritātes jautājumā sakrīt ar Eiropas Savienības pozīciju," atzīmē Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!