Foto: LETA

Ir jāsaprot, ka, iespējams, piedzīvosim Rīgas domes opozīcijas partiju līderu maiņu līdz ar Saeimas vēlēšanām, sacīja trešo reizi Rīgas mēra amatā ieceltais Nils Ušakovs (S).

Jautāts par to, kā, viņaprāt, raugoties uz ceturtdien notikušo pirmos jaunā sasaukuma sēdi, varētu mainīties domes opozīcijas darba stils, Ušakovs atturējās no prognozēm.

Ušakovs sacīja, ka viņš uz opozīciju kopumā neraugās četru gadu periodā, drīzāk - laika posmā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām, kas notiks pēc pusotora gada.

"Skatoties uz no opozīcijas partijām ievēlētajiem deputātiem, ir jāsaprot, ka, iespējams, ļoti liela daļa no viņiem mainīsies pēc gada un četriem mēnešiem. Mēs veicām aptauju starp saviem deputātiem - Saeimas vēlēšanās būtu gatavs piedalīties varbūt tikai viens deputāts. Taču te mēs redzam [Mārtiņu] Bondaru, [Juri] Pūci. Pēc būtības visi līderi, skaidrs, tēmēs atpakaļ uz Saeimu," teica Ušakovs.

Jautāts, vai jaunā sasaukuma pirmās sēdes norise bija pārsteigums, Ušakovs uzsvēra, ka šī ir ilgākā sēde, kurā tika vēlēts mērs.

"Gaidīju, ka pirmā sēde nebūs viennozīmīga," sacīja Rīgas mērs.

Kā ziņots, Ušakovs ceturtdien vēsturiski ilgākajā Rīgas mēra vēlēšanu procesā jau uz trešo termiņu saglabāja galvaspilsētas priekšsēdētāja krēslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!