Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs piektdien devis vadības uzdevumu pašvaldības izglītības iestādēm par pasākumiem, kas veicami, lai bērnu ēdināšanā nodrošinātu prioritāti Latvijā ražotām pārtikas precēm.

"Mūsu mērķis ir izmantot visas legālās iespējas pašmāju ražotāju atbalstam. Turklāt nav šaubu, ka Latvijas produkti ir arī labākie un veselīgākie bērnu uzturam," norādījis Ušakovs.

Pašvaldības bērnudārziem, kas lielākoties paši veic ēdināšanas pakalpojumus, uzdots pārtikas iepirkumos prioritāri izvēlēties produktus, kurus piegādā vietējie ražotāji.

Uzņēmumiem, kas nodrošina bērnu ēdināšanu skolās, arī tiek rekomendēts izmatot tikai mūsu valstī ražoto pārtiku. Turpmāk, konkursa kārtībā slēdzot jaunus līgumus par skolēnu ēdināšanu, prasība izmantot Latvijas preci tiks izvirzīta kā viens no līgumu pamatnosacījumiem.

Pašvaldība arī veiks atbalsta pasākumus, lai Rīgas skolās tiktu atjaunoti tā sauktie piena automāti. Tiks izskatītas iespējas šim projektam piesaistīt Eiropas Savienības programmu finansējumu.
Latvijā ražoto pārtikas produktu intensīvs patēriņš ir īpaši svarīgs pēc Krievijas noteiktā embargo piena, liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, augļu, dārzeņu, siera un zivju produktu importam no Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas bija atbilde uz ES noteiktajām sankcijām Ukrainas krīzes kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!