Foto: LETA

Izskatās, ka šobrīd valstī ir stagnācija kā padomju laikos un valdību vada bijušais PSKP ģenerālsekretārs Leonīds Brežņevs brunčos, šādu viedokli sestdien pēc partijas kongresa žurnālistiem pauda "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs.

"Mēs redzam, ka ir stagnācija valstī, ka ir izveidots budžets, kurā nav ņemti vērā ekonomiskās krīzes draudi, nav iestrādāti instrumenti, kas palīdzētu vai nu uzņēmējiem, vai citām personām. Diemžēl šī stagnācija izskatās kā padomju laikos. Izskatās, ka valdību vada Brežņevs brunčos," viņš kritizēja.

Pēc Ušakova domām, šobrīd "Saskaņai" ir daudz pienākumu gan pret vēlētājiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem kopumā. Partijai esot jāveido instruments sociāli atbildīgas politikas īstenošanai un jāpanāk 51% pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Politiķis uzskata, ka "Saskaņas" biedriem šogad vajadzējis izturēt daudz pārbaudījumu, tomēr skaidrs, ka viņi gatavi lielam darbam arī nākamgad.

Uz jautājumu, kā partija plāno iegūt deputāta mandātu vairākumu parlamenta, Ušakovs atbildēja, ka "Saskaņa" palielinās novadu organizāciju skaitu, paplašinās sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, kā arī stiprinās attiecības ar Eiropas Parlamenta sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupu.

Jau vēstīts, ka Saeimas opozīcijas partija "Saskaņa" sestdien pulcējās kongresā, uz kuru bija ieradušies 579 delegāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!