Foto: DELFI

Veselības inspekcija (VI) piedalīsies Eiropas ķīmisko vielu aģentūras ieviešanas informācijas apmaiņas foruma uzraudzības projektā "Reach-En-Force-5", liecina informācija inspekcijas mājaslapā.

Projektā tiks pārbaudīta drošības datu lapās sniegtā informācija par bīstamajām ķīmiskajām vielām un norādījumi par bīstamo vielu drošu lietošanu. Tāpat tiks pārbaudīts, kā šī informācija tiek izplatīta ķīmisko vielu piegādes ķēdē.

VI norāda, ka inspektori projekta laikā pārbaudīs vai informācija drošības datu lapās sakrīt ar ķīmiskās drošības pārskatiem, kurus sagatavojuši vielas ražotāji un importētāji, kā arī iesnieguši Eiropas ķīmisko vielu aģentūrai.

Tāpat tiks izskatīti drošības datu lapām pievienotos iedarbības scenārijus, kas sniedz informāciju par vielas bīstamās ietekmes apjomu un raksturu gadījumos, kad šī viela tiek ražota vai izmantota tai paredzētajiem izmantošanas paņēmieniem.

Viens no galvenajiem uzraudzības projekta mērķiem ir nodrošināt, ka darbinieki, kuri strādā ar bīstamām ķīmiskajām vielām un īpaši tie, kuri saskaras ar vielām, kas rada ļoti lielas bažas, saņem pietiekamu un pareizu informāciju par vielu drošu izmantošanu.

Projekts arī iezīmēs cik efektīvi paplašinātās drošības datu lapas tiek izplatītas un nodotas visā ķīmisko vielu piegādes ķēdē, piemēram, no ķīmisko vielu ražotāja līdz lietotājiem, norāda inspekcija.

Projekta ietvaros VI inspektori sadarbosies ar Valsts vides dienesta un Valsts darba inspekcijas inspektoriem.

Pēc VI paustā, iecerēts, ka pārbaudes tiks veiktas 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs. Eiropas ķīmisko vielu aģentūras Ieviešanas informācijas apmaiņas foruma sagatavotais ziņojums par veikto pārbaužu rezultātiem būs pieejams 2018.gada ceturtajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!