Foto: F64

Juris Vidiņš vēlas palikt "Vienotībā" un cer uz partijas pašattīrīšanos, telefonsarunā sacīja Vidiņš, kuru "Vienotības" valde plāno aicināt uz sēdi saistībā ar viņa izteikumiem un skatīt iesniegumu, kurā rosināts viņu izslēgt no partijas rindām.

Vidiņš pastāstīja, ka šobrīd ārstējas un veselības problēmu dēļ nevarēs atbraukt uz Rīgu līdz marta sākumam. Tomēr, ja valde lems par viņa izslēgšanu, viņš vēloties būt klāt.

"Ja viņiem deg, es neesmu ar mieru, ka par manu izslēgšanu lemj man klāt neesot," sacīja Vidiņš, norādot, ka pagaidām uzaicinājumu nav saņēmis.

Vidiņš teica, ka viņa izteikumi par "Kremļa aģentu" ir izkropļoti, jo viņš uzdevis jautājumu, nevis izteicis apgalvojumu. Savukārt, ziņojot par balsu pirkšanu, viņš ir pildījis savu pilsoņa pienākumu.

"Valsts un arī premjeres pienākums ir ziņotāju aizsargāt nevis represēt. Tas ir ārpus jebkuras loģikas. Es esmu viņiem neērts. "Vienotības" programmu es atbalstu, un man ir cerības, ka "Vienotība" pati attīrīsies," teica Vidiņš.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" Ētikas komisija pirmdien skatīja lietu par partijas ģenerālsekretāra publisku dēvēšanu par Krievijas prezidenta interešu aģentu. Ētikas komisija nolēma prasīt valdei pašai izlemt jautājumu par Vidiņa izslēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!