Foto: F64

Ētikas komisijai vajadzētu izvērtēt arī partijas "Vienotība" Rēzeknes nodaļas vadītāja Vasīlija Smuļa rīcību saistībā ar parakstu viltošanu, teica "Vienotības" Viļānu novada nodaļas vadītājs Juris Vidiņš.

Saistībā ar "Vienotības" Rēzeknes nodaļas biedru mēģinājumu izslēgt Vidiņu no partijas Vidiņš skaidro: "Daļa parakstu zem vēstules par manu izslēgšanu no partijas bijusi viltota, bet parakstu viltošana partijas prestižu, manuprāt, grauj daudz vairāk nekā informācijas sniegšana par, iespējams, pieļautajiem likumpārkāpumiem," norādīja Vidiņš.

Turklāt informācija, kuru viņš ir darījis zināmu Drošības policijai par iespējamiem noziegumiem saistībā ar balsu pirkšanu, apstiprinājusies un ir ierosināta krimināllieta, norādīja "Vienotības" Viļānu novada nodaļas vadītājs.

"Katrs ir tiesīgs rīkoties pēc saviem ieskatiem. Sākumā domāju, nu, ja jau viņi ir parakstījušies par manis izslēgšanu no partijas, tad tā tam arī būt. Bet vēlāk izrādījās, ka atsevišķi paraksti tomēr ir bijuši viltoti. Partijas biedri man paši zvanīja un teica, ka šādu vēstuli neesot parakstījuši," stāstīja Vidiņš.

Jau ziņots, ka partijas "Vienotības" Ētikas komisija pagaidām nav pieņēmusi lēmumu par Vidiņa izslēgšanu no partijas. Šādu rīcību vēlējušies panākt "Vienotības" Rēzeknes nodaļas biedri, jo, pēc viņu domām, Vidiņa izteikumi un rīcība saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās par labu deputātam Dzintaram Zaķim ir grāvuši partijas prestižu.

Jau ziņots, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām Vidiņš pauda aizdomas par masveidā notikušu vēlētāju uzpirkšanu Latgalē par labu tobrīd vēl Saeimas frakcijas vadītāja amatā esošajam Zaķim. Pēc Vidiņa iesnieguma par šīm aizdomām kriminālprocesu sāka arī Drošības policija. Augstākā tiesa vēlāk vērtēja partijas "Saskaņa" sūdzību par vēlēšanu rezultāta apstrīdēšanu Latgalē un to noraidīja, taču spriedumā ierakstīja frāzi "nav dūmu bez uguns".

"Vienotības" Rēzeknes nodaļa novembrī sapulcē nosprieda, ka Vidiņš, komentējot medijiem iespējamo balsu pirkšanu un vēršoties Drošības policijā, pārkāpis vairākus partijas ētikas kodeksa pantus. Tāpēc nodaļa nolēma lūgt Ētikas komisijai "izskatīt Vidiņa neētisko rīcību par nepatiesu ziņu sniegšanu, kas grauj partijas prestižu, kā arī iespējamību Vidiņam būt par "Vienotības" biedru".

Ētikas komisijas valdes, revīzijas komisijas, partijas priekšsēdētāja un biedru iesniegumu izskatīšanas rezultātā pieņemtie lēmumi ir rekomendējoši. Lēmumu par kāda biedra izslēgšanu no partijas var pieņemt tās valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!