Foto: LETA

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja amatā otrdien ievēlēts deputāts Jānis Ozoliņš (RP), kurš šos amata pienākumus pārņems no pagājušajā nedēļā izglītības un zinātnes ministra amatā ievēlētā Vjačeslava Dombrovska, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests.

Par Ozoliņa kandidatūru šajā amatā otrdien komisijas sēdē balsoja astoņi deputāti, bet atturējās trīs parlamentārieši.

Līdzšinējais komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis otrdien no amata atkāpies līdz ar ministra pienākumu uzņemšanos.

Ozoliņš norādījis, ka turpinās Vjačeslava Dombrovska vadībā iesāktos komisijas darbus, pievēršot uzmanību vairākiem prioritāriem jautājumiem. To vidū būs visu valsts ostu darbības un pārvaldes reforma, elektroenerģijas tarifa obligātās iepirkumu komponentes (OIK) mazināšana, ņemot vērā elektroenerģijas cenas pieauguma riska ierobežošanu un citi energoefektivitātes pasākumi, portālu "Delfi" informēja RP frakcijā.

Komisija turpinās virzīt valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformu, kas ļaus ieviest labas pārvaldības principus valsts uzņēmumu darbā, kā arī veicinās būtisku birokrātisku šķēršļu mazināšanu uzņēmējdarbības attīstībai. Tāpat komisija tikpat aktīvi sadarbosies ar nevalstiskajām organizācijām, uzsvēris jaunievēlētais Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs.

"Latvijas finanšu stabilitāte makroekonomikas līmenī ir būtiski uzlabojusies. Tagad mūsu prioritāte radīt stabilitātes sajūtu un ienākumu pieaugumu iedzīvotāju vidū. To var sasniegt, efektīvi attīstot tautsaimniecības nozares," viņš norādījis.

Līdz šim 11.Saeimā Ozoliņš ieņēmis priekšsēdētāja biedra vietu Budžeta un finanšu komisijā, strādājis Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Nodokļu politikas apakškomisijā. Līdzdarbojies Fiskālās disciplīnas likuma, Eiro ieviešanas likuma un Nulles deklarācijas likuma veidošanā, aizstāvēšanā un uzlabošanā. Ir bijis viens no aktīvākajiem darbaspēka nodokļa samazināšanas aizstāvjiem, kā arī, atbalstot likumdošanas iniciatīvas, veicinājis tiesiskuma un caurspīdīguma ieviešanu pašvaldībās un Saeimā.

Regulāri tiekoties ar nevalstiskām organizācijām un iedzīvotājiem savā vēlēlēšanu apgabalā - Bauskas novadā, Engures novadā, Tukuma novadā, Jelgavā un citviet, Ozoliņš uzsvēris sadarbības nozīmi ar nevalstisko sektoru.

Parlamenta Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, privatizācija un zemes reformas pabeigšana. Komisijas darba sastāvdaļa ir Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas un citu šajās nozarēs strādājošo valsts iestāžu darba pārraudzība.

Jau vēstīts, ka pēc kļūšanas par izglītības un zinātnes ministru Dombrovski Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas vadītāja amatā nomainīs viņa līdzšinējais vietnieks Edmunds Demiters. Viņa vietniece frakcijas vadībā būs Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!