Foto: LETA

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) un Nodarbinātības aģentūras (NVA) darbinieki piektdien rīko protesta akciju - badošanās dienu – lai iebilstu pret zemajām algām, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Kā vēsta raidījums, pēc nodokļu nomaksas darbinieki saņem no 200 līdz 300 latiem "uz rokas", taču darbs ir ļoti sarežģīts, darbiniekiem nepieciešamas plašas zināšanas.

VSAA ir vakances, taču nav zināms, cik ilgi jaunie darbinieki strādās, jo ar nopelnīto nav iespējams dzīvot, īpaši Rīgā, tāpēc pēc pirmās algas saņemšanas jaunie darbinieki darbu atstāj, vēsta "Panorāma".

Piektdien abu aģentūru darbinieki savu protestu izteiks badojoties - viņi strādās, taču neies pusdienās un nemielosies arī ar līdzi no mājām paņemtajām pusdienām.

Ja "badošanās dienā" izvirzītās prasības netiks ņemtas vērā, tad abu aģentūru darbinieki sola streikot.

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) "Panorāmai" atzīmēja, ka tas ir zīmīgi, ka tieši šīs abas aģentūras iesākušas streiku, uzsverot, ka krīzes gados tieši valsts pārvaldei būtiski samazināts finansējums un tagad šī problēma "nāks vaļā kā saspiesta atspere".

Pēc šīs protesta akcijas VSAA un NVA nodarbinātie aicinās uz diskusiju Ministru kabineta pārstāvjus un, atkarībā no diskusijas rezultāta, lems par turpmāko rīcību.

Protesta lozungs - "Pret valsts varas netaisnību un nevienlīdzību Latvijā", informē akcijas rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!