Foto: DELFI

Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas Satiksme" līdz šā gada beigām cer iegādāties jaunus tramvajus un trolejbusus, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" pastāstīja uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens.

"Vislabākajā gadījumā, ja nebūs sūdzību par iepirkumu, gan autobusus, gan trolejbusus mēs varētu saņemt šā gada beigās. Mēs rīkosim konkursu 18 metru garo trolejbusu un arī garo autobusu iepirkumam. Jāņem vērā, ka šo spēkratu izgatavošanas laiks ir seši mēneši," pastāstījis Bemhens.

Viņš norādījis, ka pašlaik daļa trolejbusu, ko izmanto RS, vēl ir no padomju laikiem, "tie ir tik nolietoti, ka uzturēšana maksā ļoti dārgi". Arī no Turcijā ražoto "Mercedes" autobusu pēdējā iepirkuma patlaban ir aizritējuši 13 – 15 gadi, lai gan šo spēkratu kalpošanas ilgums ir desmit gadi. "Patlaban lūzumi autobusiem notiek aizvien biežāk, uzturēšana dārgāka, tāpēc autobusu parks ir jāatjauno," uzsvēra uzņēmuma vadītājs.

Tāpat RS turpināšot agrāk sāktos projektus, tostarp zemās grīdas tramvaja projektu, informējis Bemhens. Kad ļaus dabas apstākļi, sāksies darbs 6. maršruta tramvaja līnijā posmā no Sporta pedagoģijas akadēmijas līdz Juglas apgriešanās aplim. Šeit pārbūvēs visus sliežu ceļus, pārbūvēs arī kontakttīklus un pieturvietu platformas atbilstoši zemās grīdas augstumam. Notiks arī darbi 11. tramvaja maršrutā, pastāstījis RS vadītājs.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien atbalstīja  "Rīgas satiksmes" šā gada budžeta projektu. Komitejai iesniegtie materiāli atklāja, ka RS šogad plāno strādāt ar 87,1 miljona latu apgrozījumu, kā arī 12,77 miljonu latu zaudējumiem. Šogad RS zaudējumi plānoti četras reizes lielāki nekā pagājušajā gadā, kad uzņēmums cieta triju miljonu latu zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!