Foto: DELFI

Atsaucoties Rīgas domē opozīcijā esošo partiju "Vienotība" un "Demokrātiskie patrioti" pieprasījumam, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) sasaucis komitejas ārkārtas sēdi. Tomēr sēde sasaukta plkst.22 vakarā, pret ko protestē opozīcija.

Deputāti vēlas, lai komitejā tiktu skatīti jautājumi par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzekļu izlietošanas lietderīgumu un par mikroautobusu pasažieru pārvadāšanas pakalpojumu nodrošināšanu.

"Demokrātisko patriotu" un "Vienotības" deputāti nosoda Baraņņiku par viņa darba stilu un necieņu pret saviem kolēģiem, sasaucot ārkārtas Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdi plkst.22 vakarā, tāpēc, protestējot pret šādu nekorektu rīcību, opozīcijas deputāti, kuri pārstāv šo komiteju, atsakās šonakt piedalīties ārkārtas komitejas sēdē, informēja "Demokrātisko patriotu" frakcijā.

Kā ziņots, šī nav pirmā reizē, kad Rīgas domē pie varas esošie "Saskaņas centra" pārstāvji sasauc sēdes visai dīvainā laikā. Tā, piemēram, Baraņņiks 28.novembrī komitejas sēdi sasauca plkst.8, bet tā nenotika kvoruma trūkuma dēļ, jo uz to nebija ieradies neviens koalīcijas deputāts, izņemot pašu Baraņņiku. Tāpat komitejas sēde tika sasaukta 20.oktobrī plkst.9, kas bija sestdiena, un arī uz to pozīcijas deputāti neieradās.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) 23.oktobrī sasauca domes ārkārtas sēdi plkst.22.

Kā ziņots, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 2012.gadu plāno noslēgt ar 3,5 miljonu latu zaudējumiem, pastāstīja uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens. "Rīgas satiksmes" budžets 2012.gadā sākotnēji tika plānots ar 12,7 miljonu latu iztrūkumu, bet Rīgas dome trīs budžeta grozījumos piešķīra papildus dotācijās 10,26 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!