Foto: DELFI

Ūdensvada avārijas dēļ Rīgā ierobežota 5. un 9.maršruta tramvaju kustība, pastāstīja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš sacīja, ka 5.maršruta tramvaji, kas kursē maršrutā Iļģuciems‒Milgrāvis, Ganību dambī 10 notikušās ūdensvada avārijas dēļ no Iļģuciema brauc tikai līdz Ausekļa ielai, un arī 9.maršruta tramvaji, kas brauc maršrutā Tirdzniecības centrs "Dole"‒"Aldaris", avārijas dēļ brauc tikai līdz Ausekļa ielai.

Zaķis informēja, ka pasažieriem tālāk iespējams pārsēsties 2. vai 24.maršruta autobusos. "Autobusos pasažieri var izmantot tās pašas biļetes, kuras tramvajos," paskaidroja RS pārstāvis.

Viņš nezināja, cik ilgā laikā problēmas varētu novērst, tomēr prognozēja, ka tas notiks jau piektdienas vakarā

Arī Rīgas ūdensapgādes uzņēmuma "Rīgas ūdens" sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Mucenieks norādīja, ka pagaidām vēl ir grūti pateikt, cik ilgā laikā problēmas varētu novērst.

Viņš sacīja, ka ūdensvada avārija nav notikusi tādēļ, ka tas bijis vecs, bet gan bojājuma dēļ rakšanas darbu laikā. Ūdensvada posms, kurā notikusi avārija, ir noslēgts, un pašlaik tiek darīts viss, lai avāriju novērstu. "Labā ziņa ir tā, ka bez ūdensapgādes, visticamāk, neviens nepaliks, bet tas, kad būs atjaunota tramvaju kustība, būs atkarīgs no tā, cik ilgā laikā izdosies salabot šo ūdensvadu," teica Mucenieks.

RS nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!