Vai ir vienota kvalitātes novērtēšanas shēma, izvēloties disku mainītāju?

Būtībā vērtēt disku mainītāja skanējuma kvalitāti nav lielas jēgas. Tā loma ir pavisam vienkārša nolasīt no diskiem digitālo informāciju un nodot to apstrādei galvas ierīcei. Parasti disku lasīšanai tiek izmantota tāda pati sistēma, kādu izgatavotājs lieto savos galvas kompaktdisku lasītājos, līdzīgi ir arī digitālanalogie pārveidotāji. Būtiskāka nozīme skaņas veidošanā ir galvas pastiprinātājam, kā arī efektprocesoram, ja tāds ir. Jebkurai aparatūrai, vai tā ir Sony vai Pioneer, ir sava oriģināla skanējuma nokrāsa.

Kādi ir disku mainītāja izvēles kritēriji?

Daudz svarīgāk būtu pievērst uzmanību tā konstruktīvajām īpatnībām, ergonomikai, kā arī apkalpošanas ērtumam. Noteikti arī papildfunkcijām.

Vai ieraksti mp3 formātā atšķiras no kompaktdisku mūzikas?
Aplams ir uzskats, ka mp3 formātā iespējams iegūt līdzvērtīgas kvalitātes ierakstus kā kompaktdiskos. Tiesa, ir veidi, kā izgatavot kopiju mp3 formātā kvalitātes ziņā ļoti tuvu oriģinālajam diska ierakstam, diemžēl vairākumā gadījumu tie ir no interneta pārpumpēti faili, kas paredzēti apmaiņai, elektroniskai nosūtīšanai draugiem, kvalitātes kritērijus atstājot otrajā plānā. Mūzikas kvalitāti ievērojami sabojā augstā datu kompresijas pakāpe.

Kāpēc tas ir tik aktuāli tieši auto audio jomā?

mp3 formātā dati tiek spēcīgi saspiesti, izmetot visu lieko, tostarp arī atsevišķas ne sevišķi vajadzīgas galafrekvences, bet atskaņojot dekoders cenšas restaurēt mūziku no tā, kas palicis pāri. Protams, mp3 atskaņotāja austiņās vai mazos datora skaļruņos kvalitātes zudums nebūs manāms. Taču, ja vēlēsieties mūziku baudīt uz labas audioaparatūras, pie kādām pieskaitāmas arī auto audio ierīces, defekti kļūs manāmi. Sevišķi tas attiecas uz basu frekvencēm. Piemēram, jūs viegli varat pārliecināties, ka, mēģinot atskaņot failu ar 128 kbps bitreitu, sabvūfers sāk raustīties kā pirmssabrukšanas agonijā.

Vai tiešām ir tik bēdīgi un mp3 faili automašīnā nav baudāmi?

Pirmkārt, daļēji kvalitātes problēmas varam risināt uzreiz pēc instalēšanas, noskaņojot aparatūru. Otrkārt, diez vai daudzi melomāni klausās mūziku pilnā skaļumā. Kad mūzika kalpo par neuzbāzīgu fonu, mp3 kvalitatīvie trūkumi nav manāmi, toties ieguvums lielais repertuāra apjoms saglabājas.

Auto kompaktdisku mainītāju tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!