Pazīstamo kompāniju Alpine pārstāv saldais pārītis muzikālais centrs CDA-7893R un sešu disku mainītājs CHA-S634. Ekspresīvs dizains šajos izstrādājumos ir savienots ar ērtībām lietošanā un kvalitāti skanējumā.
Plašas iespējas lietošanā

Galvas ierīce CDA-7893R aprīkota ar 60 W pastiprinātāju ar autonomu barošanu, lielisku skanējuma kontroles sistēmu komplektu, MediaXpander un Bass Engine Pro ieskaitot. Tā spēj nolasīt mp3 failus savā iebūvētajā disku ierīcē, kā arī pilnībā izmantot pieslēgtā disku mainītāja iespējas.

Kompaktdisku mainītāju iespējams pieslēgt galvai divējādi: jaunajiem aparātiem, izmantojot Ai-NET saskarni, bet vecākiem modeļiem ar M-Bus saskarnes palīdzību. Tiesa, pēdējā gadījumā izslēgta navigācija pa katalogiem, bet fonotēku vajadzēs baudīt secīgi.

Alpine CHA-S634 galvenā vērtība izrādījās tā plašā iespēju gamma. Ierīce gan atpazīst CD-text, gan atrod un piedāvā uz galvas displeja pilnīgu ID3 tagu informāciju par mp3 failiem. Mainītājs pēc klausītāju vēlēšanās var atskaņot mūziku secīgi vai jauktā (random) kārtībā.

Tiesa, sajaukšana iespējama tikai vienā diskā. Aparāts ļauj iezīmēt un uzglabāt atmiņā līdz pat 80 diskiem.

Uzstādot disku mainītāju, to iespējams izvietot piecos dažādos variantos, vajadzības gadījumā leņķī no 0 līdz 90 grādiem. Par ierīces amortizāciju gādā speciāli silikona dempferi (amortizatori), kaut gan mūsu bezceļos nenāktu par skādi nodrošināties arī ar antišoka buferi. Salīdzinājumā ar Sony sešu disku mainītāju Alpine ir lielāks. Gabarītu atšķirība gan ir tikai pāris centimetru, tomēr, ja vēlēsieties ierīci noglabāt cimdu nodalījumā, šie nieka centimetri var izrādīties izšķirīgi.

Pārbaudes gaitā aparāts nesagādāja nekādus pārsteigumus. Tas spēja atpazīt un nolasīt mūziku no visiem piedāvātājiem diskiem. Diskotēkas ielāde kasetē izrādījās ne pati ērtākā, jo disku turētāji ir pilnībā neatkarīgi, un, neuzmanīgi darbojoties, tie var izbirt no rokām kopā ar visu muzikālo kolekciju. Disku glabātavas aizvars ir diezgan vaļīgs, bez precīzas fiksācijas aizvērtā stāvoklī.

Secinājumi

Neraugoties uz dažām konstruktīvām nepilnībām, mainītāja funkcionalitāte un bagātīgā iespēju gamma pilnībā attaisno šāda aparāta iegādi. Turklāt šis izstrādājums nāks no firmas, kura par savu galveno uzdevumu uzskata tieši labas skaņas garantēšanu automašīnās.

Darbības ātrums8
Ergonomika7
Funkcionalitāte8
Kopvērtējums7,8

Aptuvenā cena - Ls 200.

Auto kompaktdisku mainītāju tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!