Kompānija Sony ilgāku laiku negribēja draudzēties ar mp3 tehnoloģiju, turpretī pēc ideoloģijas maiņas sāka uzsvērti aktīvi strādāt šā formāta attīstīšanas, tostarp arī auto audio, jomā.
Sudraba lādīte

Loģiski, ka līdzās parastajiem disku mainītājiem parādījušies modeļi ar mp3 failu dekoderu. Jau 2002. gada produktu gammā atrodama ne viena vien inteliģenta Sony galva, kas ir gatava pilnvērtīgai sadarbībai ar mp3/CD mainītāju.

Mūsu rīcībā nonācis pagājušā gada Sony topmodelis CDX-MP70. Tas jau pats par sevi vizuāli un funkcionāli ir diezgan neparasts aparāts. Septiņjoslu ekvalaizers nodrošina plašas skanējuma regulēšanas iespējas. Displejam ir iespējami septiņi dažādi krāsu varianti. Aparāta pastiprinātājs nodrošina 52 W uz kanālu izejas jaudu.

Sony CDX-T70MX sešu disku mainītājs izrādās viskompaktākais no mūsu sabiedrības, kas tam dod zināmas priekšrocības novietojuma ziņā. Tam nebūs grūti atrast vietu cimdu nodalījumā, zem sēdekļa vai citā viegli sasniedzamā vietā.

Disku kasete ir ne tikai kompakta, bet arī visnotaļ ērta, jo disku šālītes tikai izbīdās, nevis pilnībā atdalās no tās, tātad tās nav iespējams izkaisīt. Disku nodalījuma aizbīdnim ierīkots drošs fiksators, kas novērš nejaušu atvēršanos. Montējot mainītāju, iespējams to uzstādīt piecos dažādos stāvokļos jebkurā pieņemamā leņķī (no 0 līdz 90 grādiem).

Disku aparāts bez grūtībām lasa CD-text un ID3 tagu informāciju. Tā atmiņā iespējams uzglabāt līdz 110 disku nosaukumu. Mūsu apstākļiem ļoti noderīgs ir 12 sekunžu antišoka buferis, kas jau ļauj kompensēt visai spēcīgus triecienus. Kompaktdisku mainītājs viegli un veikli pārslēdzas no viena diska uz otru un samērā operatīvi atrod pieprasīto skaņdarbu.

Secinājumi

Glīts un funkcionāls Xplood modeļu līnijas disku mainītājs. Iepriecina tā lietošanas un apkalpošanas ērtība. Nelielie izmēri disku mainītāju ļaus noslēpt auto cimdu nodalījumā, toties ikdienas lietošanā būs jārēķinās, ka tas spēj uzņemt sešus diskus, un dažiem tas var šķist par maz.

Darbības ātrums8
Ergonomika8
Funkcionalitāte8
Kopvērtējums8

Aptuvenā cena Ls 220.

Auto kompaktdisku mainītāju tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!