Firma Kenwood viena no pirmajām deva zaļo gaismu mp3 tehnoloģijas ienākšanai automobilī, tāpēc tās mp3 disku mainītāja līdzdalība mūsu testa pasākumā šķiet pašsaprotama.
Moderno tehnoloģiju pionieris

Šajā gadījumā mūsu novērtēšanai ir desmit disku mainītājs, kas jau vizuāli atstāj mierīgas, taču ļoti drošas ierīces iespaidu. Pārī ar mainītāju ir ļoti demokrātiska galvas ierīce KDC-M6021, kuras vienīgā priekšrocība izrādās mp3 failu lasīšanas iespēja. Citādi tas ir ne sevišķi dārgs aparāts ar pastiprinātāja jaudu 50 W uz vienu kanālu. Tiesa, šķietami vienkāršais modelis ļāva pilnībā izmantot disku mainītāja tehniskās iespējas.

Disku mainītāja KDC-C719MP radīšanai izmantots viss bagātīgais Kenwood pieredzes potenciāls. Par augstu skanējuma kvalitāti rūpējas teicams lāzera galvas trīsstaru modulis, kas turklāt spēj nodrošināt apskaužami labi amortizāciju. Mainītājs iepriecina ar savu spēju sakārtot koncertprogrammu jauktā kārtībā ne tikai vienā diskā, bet arī visā fonotēkā. Aparāts spēj saglabāt atmiņā līdz 100 disku nosaukumu. To gan iespējams baudīt vienīgi saistībā ar galvu, kas atbalsta šādu informatīvo funkciju.

Kenwood mainītāja trūkums ir disku kasetes konstrukcija. Tāpat kā Alpine gadījumā, arī šeit disku šālītes ir nesaistītas un var viegli izbirt. Desmit disku kasetes kontrole prasa daudz lielāku izveicību nekā sešu disku magazīna. Turklāt šis modelis izrādīja aizdomīgu lēnīgumu, sērfojot no diska uz disku un nolasot informāciju. Diemžēl navigāciju sarežģī arī tas, ka ierīce nespēj lasīt ID3 tagus.

Secinājumi

Ja jau nodrošināties ar mp3 diskiem, tad labāk uzreiz pēc pilnas programmas. Desmit tā jau ir solīda rezerve, ar ko vajadzētu pietikt ilgam laikam. Jo vairāk tāpēc, ka mainītāja pārlādēšana saistīta ar zināmu uzmanības koncentrēšanu un itin bieži pat ar nelielu stresu. Problēmas ar navigāciju tik apjomīgā fonotēkā ir nepatīkamas, tāpēc pirms ierīces iegādes vajadzētu pārliecināties par savietojamības iespējām.

Darbības ātrums7
Ergonomika6
Funkcionalitāte7
Kopvērtējums6,8

Aptuvenā cena - Ls 190.

Auto kompaktdisku mainītāju tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!