Apšaudi pie Kanādas parlamenta Otavā, kurā gāja bojā karavīrs, visticamāk, sarīkojis Kvebekas provincē dzimušais 32 gadus vecais Mišels Zihafs-Bibo, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Kanādas policija tieši viņu šobrīd uzskata par aizdomās turamo apšaudes sarīkošanā.

Bruņots uzbrucējs, kas bija tērpies melnās drēbēs un ar masku daļēji apslēpis seju, ar šāvienu krūtīs nogalināja goda sardzes kareivi.

Kā savā „Twitter" kontā paziņojis Kanādas tieslietu ministrs, nogalinātais ir 58 gadus vecais seržants Kevins Vikers.

Jau vēstīts, ka Otavas policija trešdien paziņoja, ka, neskatoties uz viena aizdomās turamā nošaušanu, šāvēju meklēšanas operācija turpināsies.

"Kopā ar karalisko jātnieku policiju tiek izmantoti visi nepieciešami resursi, lai turpinātu operāciju," sacījis Otavas policijas priekšsēdētājs Čarlzs Bordolo.

Jau vēstīts, ka nezināms vīrietis nogalinājis karavīru, kas stāvējis goda sardzē pie kara memoriāla. Pēc tam uzbrucējs turpinājis šaušanu tuvumā esošajā parlamenta ēkā. No ēkas nekavējoties tika evakuēts Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers. Policija šāvēju bloķējusi parlamenta ēkas centrālajā daļā un nošāvusi bibliotēkas zālē. Mediji ziņo, ka izskanējuši ap 30 šāvieniem.

Policija vēlāk paziņoja, ka apšaudē varētu būt iesaistīti vēl daži cilvēki.

"Mēs aicinām cilvēkus neapmeklēt Otavas centru," brīdinājis Bordolo. Iepriekš policija jau ieteica iedzīvotājiem netuvoties logiem, neiziet uz ēku jumtiem un netuvoties parlamenta ēkai.

Otavas mērs Džimts Votsons paziņoja, ka "mūsu pilsētai un valstij šī ir skumja un traģiska diena".

Pilsētas mediķi vēsta par vēl trim apšaudē cietušajiem.

Aizdomās turamais bija bruņojies ar divstobru ieroci. CBS vēsta, ka kāds islāma ekstrēmists ar nodomu ar automašīnu notriecis divus karavīrus, viens no viņiem ir gājis bojā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!