Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien Kijevā nolaidusies Kanādas Karalisko gaisa spēku transporta lidmašīna CC-130J "Super Hercules" ar 5,4 miljonus ASV dolāru (3,4 miljoni eiro) vērtu neletālās palīdzības kravu Ukrainas armijai, vēsta raidsabiedrība RT.

Palīdzībā ietilpst tāds ekipējums kā aizsargķiveres, bruņuvestes, teltis, guļammaisi, pirmās palīdzības komplekti un acu aizsardzības līdzekļi, ceturtdien paziņoja Kanādas premjers Stīvens Hārpers.

Ceturtdien Kijevā NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens norādīja, ka alianse sadarbosies ar Ukrainu aizsardzības taktikas plānošanā un bruņoto spēku reformēšanā. Tāpat plānotas ar Ukrainu kopīgas militārās mācības.

Lielbritānija un ASV piektdien brīdināja Krieviju neiebrukt Ukrainā, par aizsegu izmantojot "humāno palīdzību". Ukrainas amatpersonas ziņoja, ka Krievija jau mēģinājusi ievest Ukrainā savus "miera uzturētājus".

Arī NATO ir izteikusi bažas, ka Krievija pie Ukrainas robežām izvietotos karavīrus varētu mēģināt ievest kā "miera uzturētājus". Savukārt Polijas premjers Donalds Tusks trešdien paziņoja, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā iespējamība pēdējās stundās ir ievērojami pieaugusi, atgādina "Ukrainskaja Pravda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!