Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Beļģijā notikušajos pretterorisma reidos, kuru laikā nogalināti divi islāmistu ekstrēmisti, ir novērsts radikāļu plāns uzbrukt ielās dežūrējošiem policistiem un policijas iecirkņiem, atsaucoties uz izmeklētāju paziņojumu, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Plānotie uzbrukumi bijuši nenovēršami, paziņoja izmeklētāji. Divi Vervjē pilsētā nošautie aizdomās turētie vēl tiek identificēti. Reidi naktī uz piektdienu turpinājušies arī Briseles apkārtnē.

Beļģijā aizturēti 13 aizdomās turētie, bet Francijā vēl divi.

Operācijas laikā konfiscēti ieroči, munīcija un sprāgstvielas, kā arī policijas formastērpi un liels naudas daudzums, žurnālistiem pastāstīja likumsargu pārstāvis Tierī Verts.

"Izmeklēšanā ir noskaidrots, ka šiem cilvēkiem bija nodoms nogalināt vairākus policistus uz ielas un policijas iecirkņos," piebilda cits runasvīrs Eriks Van Der Sipts.

"Operācijas mērķis bija likvidēt teroristu šūniņu un arī aiz tās esošo loģistikas tīklu," viņš paskaidro.

Policijai nav informācijas, ka Beļģijā plānotais teroristu uzbrukums būtu saistīts ar pagājušajā nedēļa Parīzē notikušajiem teroraktiem, kuros gāja bojā 17 cilvēki. Izmeklēšana pret aizdomās turēto teroristu šūniņu sākta vēl pirms Francijas "Charlie Hebdo" uzbrukuma.

Vēstīts, ka Beļģijā ceturtdien notikusi pretterorisma operācija, kura laikā valsts austrumu pilsētā Vervjē nogalināti divi cilvēki. Pēc Beļģijas prokuroru sniegtās informācijas, policija centusies arestēt islāmistu ekstrēmistus, kas atgriezušies no karadarbības Sīrijā. Vairāki cilvēki aizturēti.

Aģentūra "Reuters" vēsta, ka policijai bijis orderis aptuveni desmit ēku pārmeklēšanai. Aizdomās turētie atklājuši uguni pa policistiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!