Foto: stock.xchng

Nedēļas laikā kopš Parīzē notikušā slaktiņa satīriskā žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai, kurā dzīvību zaudēja 12 cilvēki, pašpasludinātie islāmistu hakeri uzlauzuši vairāk nekā 1000 Francijas interneta vietnes, paziņojuši interneta drošības eksperti.

Vairākums uzbrukumu bija vērsti pret relatīvi mazām interneta vietnēm, kuras pieder vietējām pašvaldībām, universitātēm, baznīcām un uzņēmumiem. Atverot interneta vietnes, tajās parādījās tādi uzraksti kā "Ir tikai viens Dievs, Allāhs", "Nāvi Francijai" un "Nāvi Šarlī".

Pēc ekspertu teiktā, atbildību par uzbrukumiem uzņēmušies "kiberdžihādistu" hakeri no Ziemeļāfrikas un Mauritānijas, kas kopš uzbrukuma "Charlie Hebdo" uzlauzuši vairāk nekā 1000 interneta vietnes un draudējuši ar aktivitātes pieaugumu 15.janvārī.

"Līdz šim brīdim tas ir vairāk kibervandalisms, nevis sarežģīti augsta līmeņa uzbrukumi. Mums nav darīšana ar ļoti strukturētām grupām," sacīja uzņēmuma "McAfee" eksperts Fransuā Pažē.

Līdz ar to, esot bijis samērā grūti noteikt, kāda veida uzbrukumus hakeri varētu īstenot 15.janvārī.

"Ceturtdien mēs, piemēram, varētu redzēt uzbrukumus augsta līmeņa mājaslapām, organizētu grupu uzbrukumu vai pilnīgu tehnikas maiņu," sacīja konsultāciju uzņēmuma "Solucom" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!