Francijā pie kioskiem trešdien izveidojušās garas rindas, iedzīvotājiem pērkot jaunāko satīras žurnāla "Charlie Hebdo" numuru, kurš pēc pagājušās nedēļas uzbrukuma tā redakcijai iespiests vēl nebijušos kvantumos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Parasti žurnāls ik nedēļu izdots 60 000 eksemplāru, bet pēc asiņainā uzbrukuma medija redakcijai jaunākais numurs sākotnēji nodrukāts trīs miljonos kopiju, kas jau trešdienas rītā ļoti ātri izpirktas, tāpēc izdevēji nolēmuši metienu palielināt līdz pieciem miljoniem.

Pieprasījums pēc žurnāla ir liels daļēji arī tāpēc, ka tirdzniecības ienākumi tiks novirzīti terorakta upuru ģimenēm, skaidro BBC.

Uz jaunākā numura vāka attēlots raudošs pravietis Muhameds, kurš rokās tur uzrakstu "Je suis Charlie". Uzraksts nozīmē "Es esmu Čārlijs", cilvēki Francijā un citviet pasaulē to izmantojuši, lai solidarizētos ar šī medija darbiniekiem un paustu savas tiesības uz vārda brīvību.

Virs pravieša uzraksts vēsta: "Viss ir piedots."


Vēstīts, ka 7. janvārī ar triecienšautenēm bruņoti teroristi – brāļi Šerifs un Saids Kuaši – iebruka "Charlie Hebdo" redakcijā, nogalinot 11 cilvēkus, un, bēgot no notikuma vietas, nošāva policistu.

Nākamajā dienā ar brāļiem saistīts terorists Amedijs Kulibali Parīzē nošāva policisti.

9. janvārī brāļi Kuaši patvērās noliktavas ēkā ciematā netālu no Parīzes. Teroristus te ielenca policija. Uzbrucēji policijas operācijā nogalināti. Vienlaicīgi Kulibali sagrāba ķīlniekus košera veikalā Parīzē, nogalinot četrus cilvēkus. Kulibali gāja bojā policijas ķīlnieku atbrīvošanas operācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!