Ukrainas karavīri atjaunojuši kontroli pār stratēģiski svarīgo Doņeckas apgabala Lohvinoves pilsētiņu, kas atrodas uz ceļa starp Artemivsku un Debaļcevi, vēsta aģentūra UNIAN.

"Lohvinoves ciems atrodas Ukrainas artilērijas uguns zonā. Pēdējās dienās tur turpinājās niknas cīņas, bet tagad pilsētas nomalēs atrodas mūsu kontrolposteņi, tas ir, ciemats faktiski atrodas mūsu kontroles zonā," preses konferencē Kijevā paziņoja pretterorisma operācijas (ATO) štāba preses virsnieks Anatolijs Steļmahs.

Tāpat autoceļš Artemivska–Debaļceve atrodoties pilnīgā Ukrainas spēku kontrolē, uz tā atrodas Ukrainas kontrolposteņi. "Ceļu mēs kontrolējam pilnībā, pa to pieved kaujas komplektus, pārtikas produktus un notiek personālsastāva plānveida rotācija," papildina Steļmahs.

Jāatzīmē, ka Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš apgalvoja, ka kontrolē galvenos ceļus, kas ved uz Debaļcevi, un pilsētiņu ir ielenkuši. Tāpat kaujinieki ir paziņojuši, ka Debaļcevi uzskata par savu teritoriju, tāpēc uz to pamiers, kas stājās spēkā 15. februārī, neattiecoties. 

Lohvinove kaujinieku rokās krita 13. februārī.


Vēstīts, ka Debaļceves apkārtnē kaujas turpinās par spīti pamieram. Pilsētiņa ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dotu iespēju Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Debaļceve atrodas izvirzījumā ārpus pārējās Ukrainas spēku kontrolētās teritorijas, tāpēc tās aizsardzība ir sarežģītāka un tika ziņots, ka kaujinieki nosprostojuši galvenos ceļus, kas savieno pilsētiņu ar pārējo Ukrainas kontrolēto teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!