Foto: Kadrs no filmas

Kanādas pilsētas Toronto mērs Robs Fords, kurš pieķerts smēķējam kreku, reibumā vadījis automašīnu, lamājies, videoierakstā solījis nogalināt kādu cilvēku, turpina "nostiprināt savu tēlu" arī darbā, vēsta laikraksts "Worldtime".

Jaunākais incidents noticis pirmdien, kad par Forda izgājieniem saniknotie pilsētas domes deputāti lēma par pilnvaru atņemšanu mēram.

"Tas ir apvērsums, nekas vairāk," savā aizstāvības runā paziņoja dūšīgais kungs. "Jūs tikko iebrukāt Kuveitā," salīdzinot notiekošo ar Irākas bijušā prezidenta Sadama Huseina iebrukumu nelielajā kaimiņvalstī, paziņoja Fords.

Kad sākās balsojums, kurā Fords šķīrās no vairuma savu pilnvaru, viens no mēra retajiem publiskajiem aizstāvjiem – viņa brālis – iesaistījies strīdā ar publiku, un satrauktais mērs tad metās zāles virzienā, savā ceļā gandrīz apgāžot cienījama vecuma domnieci Pemu Makkonelu.

"Es atvainojos ikvienam, kam es netīšām uzskrēju, kad mans brālis tur strīdējās," pēcāk atvainojās Fords.

Jau vēstīts, ka Kanādas lielākās pilsētas mērs pastiprinātā uzmanības lokā nonāca, kad mediji uzzināja par video, kurā Fords redzams smēķējam kreku. Vēlāk tāda ieraksta esamību apstiprināja arī policija.

Fords vēlāk bija spiests atzīties, ka ir pircis narkotikas, viņš arī ir paziņoja, ka viņam ir problēmas ar alkoholu.

Savukārt novembra sākumā nopludinātā videoierakstā Fords sola nogalināt kādu cilvēku un izskatās manāmi satraukts. Mērs atvainojās medijiem par šo ierakstu, atzīstot, ka bijis "ļoti iereibis".

Kreka smēķēšanas skandāla laikā no amata ir atkāpušie vairāki Forda palīgi un atlaists viņa biroja vadītājs. Dažus ir nopratinājusi policija.

Kopš Forda stāšanās Toronto galvas amatā 2010. gadā, jau izskanējušas apsūdzības par iespējamu amatpersonas dažādu vielu lietošanu, viņš arī konfliktējis ar medijiem, apsūdzot tos "raganu medīšanā". Fords gandrīz zaudēja amatu interešu konflikta skandāla dēļ.

Tomēr mērs ir iekarojis iedzīvotāju simpātijas sava vienkāršā cilvēka tēla dēļ, kā arī pateicoties publiskajai cīņai ar savu lieko svaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!