Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien paziņojis, ka bēgļu kvotu ieviešana ir pilnīgi izslēgta, bet atzina, ka nepieciešama labāka bēgļu sadale starp Eiropas Savienības (ES) valstīm.

"Imigrantu kvotu ieviešana ir pilnīgi izslēgta, jo mums ir noteikumi" robežu kontrolē un politikas imigrācijas pārraudzīšanai, kopīgā preses konferencē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli paziņoja Olands.

"Cilvēki, kuri ierodas, jo domā, ka Eiropa ir pārticis kontinents, pat tad, ja viņus nav noalgojuši uzņēmumi (..), ir jāsūta atpakaļ, tāds ir noteikums," paziņoja Olands, norādot, ka tādēļ par kvotām nevar runāt.

Viņš piebilda, ka kvotām "uz patvēruma tiesībām" nebūtu jēgas.

Tomēr, ņemot vērā bēgļu pieplūdumu, Olands atzina, ka nepieciešams nodrošināt, lai arī citas ES valstis var spēlēt savu lomu.

"To mēs saucam par sadali," sacīja Olands.

Merkele norādīja, ka viņa un Olands lūguši saviem iekšlietu ministriem apdomāt Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumus, piebilstot, ka daudzi jautājumi prasa dziļāku izpēti. Piemēram, ko darīt ar cilvēkiem, kuriem nav iespēju pieprasīt politisko patvērumu.

Kanclere pauda pārliecību, ka drīzumā abas valstis nāks klajā ar kopēju nostāju.

Jau vēstīts, ka EK pagājušajā nedēļā nāca klajā ar pretrunīgi vērtētu plānu risināt nelegālās imigrācijas problēmas Vidusjūras reģionā, nosakot visām dalībvalstīm par pienākumu uzņemt noteiktu bēgļu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!