Foto: AP/Scanpix
ASV tiesībsargājošās iestādēm ir divu personu attēli, kuras ir "iespējamie aizdomās turamie" par pirmdien Bostonas maratona laikā notikušajiem sprādzieniem, kas laupīja trīs cilvēku dzīvības, bet vairāk nekā 170 ievainoja, vēsta raidsabiedrība CNN.

Aizdomās turamo attēli iegūti pārskatot netālu no maratona distances finiša līnijas uzņemtās fotogrāfijas un videoierakstus. Trešdien federālās un štatu drošības iestādes saņēmušas fotogrāfijas ar personām, par kurām ir "augsta izmeklēšanas interese", informē CNN.

Viens no attēlos redzamajiem vīriešiem nes melnu mugursomu. Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) iepriekš informēja, ka spridzekļi bijuši ievietoti melnās sintētiska materiāla somās. 

Izmeklētāji vēl neesot identificējuši attēlos redzamos divus vīriešus, CNN pastāstīja avots drošības iestādēs. Attēli nav publiskoti bažās, ka tas varētu traucēt izmeklēšanu, skaidro raidsabiedrības informators.

Iepriekš trešdien mediji vēstīja, ka izmeklētājiem ir kāds aizdomās turamais, uz kura pēdām nonākts pētot televīzijas video un kāda veikala videonovērošanas kameru materiālus. Laikraksts "Boston Globe" savā interneta vietnē rakstīja, ka izmeklētāju rīcībā ir attēls ar aizdomās turamo. Viņš otrā sprādziena vietā nesis melnu somu, ko nolicis zemē. Nav zinām, vai šī persona ir viena no minētajiem diviem vīriešiem, piebilst CNN.

Trešdien medijos izskanēja informācija, ka saistībā ar Bostonas teroraktu ir aizturēts kāds vīrietis, kuru policija izskaitļojusi pētot videoierakstus. Amatpersonas gan vēlāk noliedz, ka kāds būtu aizturēts.

Jau vēstīts, ka divi spridzekļi pirmdien eksplodēja cilvēku pūlī netālu no Bostonas maratona finiša, nogalinot trīs un ievainojot vairāk nekā 100 cilvēkus. Starp bojāgājušajiem ir kāds astoņus gadus vecs zēns. 17 cietušo stāvoklis ir smags.

 ASV varas iestādes ir publiskojušas informāciju un pirmās pirmdien Bostonas maratonā izmantoto spridzekļu atlieku fotogrāfijas. Fotogrāfijās redzamas melnas mugursomas atliekas un metāla daļas, kas varētu būt spiediena katla atliekas, vēsta BBC. Tikmēr raidsabiedrības "Sky News" rīcībā nonākušajās fotogrāfijās redzami sprādzienā saliekti metāla tvertnes gabali, vadi, baterija un neliela mikroshēma.

Tāpat notikuma vietā atrasti lodīšu gultņu fragmenti un naglas, kas, iespējams, "bijuši ievietoti spiediena katlā", žurnālistiem pastāstīja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents Ričards Deslauriers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!