Foto: AP/Scanpix
Izskanējusī informācija, ka kāds tiešām ir aizturēts saistībā ar pirmdien notikušajiem sprādzieniem, pagaidām tomēr netiek apstiprināta. CNN par to vēstīja, atsaucoties uz kādu izmeklētāju, kamēr Bostonas policija un Tieslietu ministrija šo informāciju noliedz.

CNN vēstīja, ka izmeklētājiem esot kāds aizdomās turamais par sprādzienu rīkošanu līdzās Bostonas maratona finišam. Izmeklētāji uz viņa pēdām nonākuši, pētot televīzijas video un kāda veikala videonovērošanas kameru materiālus.

Aizdomas par kāda vīrieša rosīšanos radušās, skatot līdzās otrā sprādziena vietai esošā universālveikala videonovērošanas kadrus. Redzēto apstiprinājuši arī kādas Bostonas televīzijas fiksētie kadri, CNN pavēstījis izmeklētāju pārstāvis, kurš šos vērojumus uzsvēris kā būtisku soli izmeklēšanā.

Laikraksts "Boston Globe" savā interneta vietnē raksta, ka izmeklētāju rīcībā ir attēls ar aizdomās turamo. Viņš otrā sprādziena vietā nesis melnu somu, ko nolicis zemē.

Izplatoties ziņām par sprādzienu vaininieka identificēšanu, pie Bostonas federālās tiesas nama sapulcējies liels ļaužu pūlis.

Vairāk izmeklēšanas jaunumu saistībā ar pirmdien Bostonā notikušajiem sprādzieniem sagaidāmi ap pusnakti pēc Latvijas laika.

Tikmēr ASV detektīvi un eksperti rūpīgi pārbauda simtiem priekšmetu, tostarp divus sprādzienā sadragātus ātrvārāmos katlus un metāla šķembas, no kā cietuši upuri.

Izmeklētāju pūliņi koncentrēti uz spridzekļiem, kas pirmdien eksplodēja Bostonas maratona noslēgumā, laupot dzīvību trim cilvēkiem un vairāk nekā 170 ievainojot.

Jau vēstīts, ka ASV varas iestādes ir publiskojušas informāciju un pirmās pirmdien Bostonas maratonā izmantoto spridzekļu atlieku fotogrāfijas, vēsta raidsabiedrība BBC. Divu sprāgstierīču eksplozijas netālu no maratona distances finiša līnijas laupīja trīs cilvēku dzīvības, bet vairāk nekā 170 cilvēkus ievainoja.

Publiskotajās fotogrāfijās redzamas melnas mugursomas atliekas un metāla daļas, kas varētu būt spiediena katla atliekas, vēsta BBC. Tikmēr raidsabiedrības "Sky News" rīcībā nonākušajās fotogrāfijās redzami sprādzienā saliekti metāla tvertnes gabali, vadi, baterija un neliela mikroshēma.

Tāpat notikuma vietā atrasti lodīšu gultņu fragmenti un naglas, kas, iespējams, "bijuši ievietoti spiediena katlā", žurnālistiem pastāstīja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents Ričards Deslauriers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!