Gruzijas parlamentā Otrajos Ziemassvētkos izcēlies visaptverošs kautiņš, ziņo "Reuters".

Karstās diskusijas un viedokļu apmaiņu izraisījušas debates par to, cik un kādu partiju pārstāvji tiks deleģēti dalībai dažādās starptautiskās organizācijās. Roku vicināšana savukārt izcēlusies pēc tam, kad opozīcija valdību apvainojusi prokrieviskas pozīcijas īstenošanā.

Sākotnēji Gruzijas parlamenta deputāti viens uz otru klieguši, bet pēcāk sākuši grūstīties, kā arī sist ar dūrēm. Debašu karstumam pāraugot visaptverošā kautiņā, kurā iesaistījās gandrīz visi parlamentārieši, daži izrāva no galdiem tajos iestiprinātos mikrofonus, lai tos izmantotu par ieročiem.

Parlamenta sēde pārtraukta un deputātu savaldīšanai izsaukta apsardze. Ieradušies arī mediķi, lai sniegtu palīdzību vairāk cietušajiem Gruzijas tautas pārstāvjiem.

Kautiņš gan neietekmēja balsojumu un koalīcija apstiprināja valdības izvirzīto jauno partiju kvotu sistēmu starptautiskajās organizācijās.

Tieši pirms gada Gruzijas parlamentā izcēlās kautiņš, kad opozīcijas pārstāvji vēlējās panākt, lai Gruzija izteiktu nosodījumu Ukrainas varasiestādēm par pielietoto spēku un izteiktu atbalstu pro-eiropeiskajiem protestētājiem. Koalīcijas partijas gan šādu nostāju nevēlējās ieņemt, un debates pārauga deputātu dūru vicināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!