Foto: PantherMedia/Scanpix
Liekais svars ir izplatītākais un lielākais iemesls, kāpēc vīrieši neizrāda tālāku interesi par nesen iepazītu sievieti. Nesen veiktā pētījumā tikai pēc lieko kilogramu nosaukšanas kā nākamo nepievilcības faktoru sievietēs stiprā dzimuma pārstāvji minējuši higiēnas normu neievērošanu, vēstī "Daily Mail".

Britu pētnieki atklājuši, ka vīrieši labprātāk tiksies ar slaidu, toties neizglītotu sievieti, ar kuru viņiem nav nekā kopīga, nekā apaļīgu dvēseles radinieci.

72 procenti vīriešu arī atzinuši, ka nekad netiktos ar sievieti, kurai ir liekais svars, neraugoties uz to, cik pievilcīga ir viņas personība.

Tiesa, lielākā daļa pašu vīriešu gan norādījuši, ka jūtas neapmierināti ar savu izskatu un svaru un vēlas zaudēt vismaz vienu apģērba izmēru, lai justos par sevi pārliecinātāki.

Tāpat vīriešus atgrūž sievietes sliktā gaume, higiēnas normu neievērošana, humora izjūtas un kopīgu interešu trūkums.

Pētījuma gaitā izskanējuši arī viedokļi, ka vīrieši netiktos ar pietiekami simpātisku sievieti, šķirteni, vientuļo māti vai finansiālās grūtības nonākušu sievieti, ja viņa izteiktu uzaicinājumu uz randiņu.

Atsevišķus stiprā dzimuma pārstāvjus neapmierinātu arī sievietes, kuras brauc ar vecu automašīnu.

Šai sakarā pētnieki intervējuši arī sievietes, kuras teju visos gadījumos atzinušas, ka pirms romantisku attiecību meklēšanas vispirms vēlas atbrīvoties no liekā svara un uzlabot savu izskatu, kā arī ģērbšanās stilu, minot pirmā iespaida svarīgumu.

Jāpiebilst, ka arī sievietes strikti novērtē vīriešu vizuālo tēlu un finansiālo stāvokli, pirms piekrīt uzaicinājumam satikties, un arī daiļā dzimuma pārstāves lielākoties netiktos ar dūšīgiem vīriešiem, uzskatot, ka tas liecina par vienaldzību pret savu veselību.

Tiesa, sievietes krietni biežāk gatavas pievērt acis uz pāris liekajiem kilogramiem un mazāk simpātisku izskatu, ja vien viņu partnerim ir patīkama personība un līdzīgas intereses, kas vīriešiem savukārt nav svarīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!