Foto: Sanita Ieva Sparāne

Pagājušās sezonas čempione RFS trešdien Rīgā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas mačā izcīnīja uzvaru un kļuva par turnīra līdervienību.

RFS savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja "Metta" futbolistus.

Mājinieki izvirzījās vadībā tikai otrā puslaika ievadā, kad 56.minūtē uzbrukumu ar precīzu sitienu no tuvas distances noslēdza Ismaels Diomandē.

Savukārt 65.minūtē RFS pārsvaru dubultoja Petrs Marešs, kurš viesu vārtsargu pārsteidza ar tālu un spēcīgu sitienu.

Iepriekšējā sezonā trīs spēlēs uzvaru svinēja vēlākie čempioni, bet viena spēle beidzās ar rezultātu 0:0.

Citā mačā trešdien "Auda" Rīgā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili".

Rezultātu 42.minūtē ar sitienu apmēram trīs metrus ārpus soda laukuma atklāja Mors Gaje. Gaje pie viņa atlēkušo bumbu raidīja vārtu labajā apakšējā stūrī.

57.minūtē viesi palika mazākumā. 46.minūtē laukumā nākušais Oļģerds Raščevskis divas minūtes vēlāk nopelnīja pirmo dzelteno kartīti, bet 57.minūtē tika pie otrās un bija spiests pamest laukumu.

Iepriekšējā sezonā komandas tikās piecreiz. Latvijas čempionātā trīsreiz uzvaru svinēja "Auda", bet viena cīņa beidzās neizšķirti. Latvijas kausa astotdaļfinālā "Auda" ar 4:1 uzvarēja pagarinājumā.

Ceturtdien "Grobiņas SC"/LFS uzņems "Liepāju" un "Jelgava" - "Valmieru".

Turnīra tabulā 16 punkti septiņos mačos ir RFS, 15 punktus ir izcīnījusi "Riga", bet 13 punktus - "Tukums 2000"/"Telms", "Daugavpilij" ir 11 punkti, desmit punktus sešās cīņās ir iekrājusi "Valmiera", "Auda" septiņās spēlēs tikusi pie astoņiem punktiem, septiņi punkti ir "Metta" vienībai, pie sešiem punktiem tikusi "Liepāja", pie pieciem - "Grobiņas SC"/LFS, bet divi punkti ir "Jelgavai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!