Foto: AFP/Scanpix
Parlamentārā izmeklēšanas komisija ir saņēmusi atļauju veikt pārbaudi Brazīlijas Futbola savienības (CBF) prezidenta Marko Polo Del Nero privātajos bankas kontos, ziņo aģentūra "Reuters".

Brazīlijas policija izmeklē iekšējo korupciju CBF; tā jau veikusi plašu operāciju visā valstī, pārbaudot iespējamos korupcijas gadījumus saistībā ar stadionu celtniecību 2014. gada Pasaules kausa finālturnīra vajadzībām.

Īpašo izmeklēšanas komisiju vada bijušais Brazīlijas futbola izlases uzbrucējs, tagad politiķis un senators Romario, kurš šajā amatā tika iecelts šī gada jūlija vidū.

Del Nero CBF prezidenta amatā nonāca šī gada aprīlī, pārņemot to no Hosē Marijas Marina. Del Nero negaidīti atgriezās Brazīlijā dienu pēc tam, kad Šveicē pirms FIFA kongresa pēc ASV tiesībsargājošo iestāžu pieprasījuma tika aizturēts Marins kopā ar sešām citām FIFA amatpersonām, kas apsūdzētas kukuļņemšanā. Pēc tam Del Nero atteicās doties uz FIFA izpildkomitejas sapulci jūlijā un uz Amerikas kausa izcīņu Čīlē, kas raisījis vietējās futbola sabiedrības aizdomas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!