Foto: AP/Scanpix

Bijušais FIFA viceprezidents Džefrijs Vebs Bruklinas tiesas noteikto drošības naudu izmaksājis mašīnās, nekustamajos īpašumos, pulksteņos un sievas dārglietās, vēsta aģentūra AP.

Drošības nauda tika noteikta 10 miljonu dolāru apmērā.

Vebs pieprasītās summas segšanai atdevis trīs automašīnas - "Ferrari", "Range Rover" un "Mercedes", 11 firmu "Rolex", "Cartier", "Hublot", "Breitling", Panerai", "Royal Oak Offshore" un "Luminor Marina" pulksteņus, kā arī nekustamo īpašumu dokumentus, 401 tūkstoti dolāru no savas sievas bankas konta un vairākas viņas dārglietas, ieskaitot briljanta saderināšanas gredzenu, pērļu auskarus un kaklarotu, briljanta rokassprādzi un auskarus.

18. jūlijā Bruklinas federālā tiesa piekrita korupcijā apsūdzēto Vebu atbrīvot pret drošības naudu, kā arī ierobežoja viņa pārvietošanās tiesības, nosakot 32 kilometru rādiusa robežu no tiesas. Veba atrašanās vieta tiks kontrolēta elektroniski.

Kā zināms, bijušais FIFA viceprezidents bija viens no pirmajiem aizturētajiem FIFA korupcijas skandālā. 27. maijā Cīrihē viņš tika aizturēts, bet 16. jūlijā izsūtīts uz ASV.

Kopumā apsūdzības šobrīd ir izvirzītas 14 esošām un bijušām FIFA amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!