Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais portugāļu speciālists Žozē Mourinju sestdien pēc nepatikas izrādīšanas par tiesnešu pieņemto lēmumu Anglijas futbola premjerlīgas mačā tika nosūtīts uz tribīnēm, bet viņa vadītā Mančestras "United" savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar "Burnley".

Šajā mačā Mančestras klubam piederēja ievērojams pārsvars, taču to nekādi neizdevās vainagot ar vārtu guvumiem, turklāt lielisku sniegumu "Burnley" vārtos demonstrēja kādreizējais šī kluba sistēmas vārtsargs Toms Hītons.

Pirmā puslaika izskaņā Mourinju šķita, ka soda laukumā noteikumi pārkāpti pret Mančestras futbolistu Mateo Darmjanu, tomēr tiesneši nolēma nepiešķirt 11 metru soda sitienu. Par šādu notikumu pavērsienu portugālis bija sašutis, bet pēcāk otro puslaiku viņam nācās vērot no tribīnēm.

Otrajā puslaikā Mančestras "United" palika arī mazākumā, kad 68.minūtē otro dzelteno kartīti saņēma spāņu pussargs Anders Errera.

Rokas lūzumā iedzīvojies viens no Mančestras kluba pamatsastāva spēlētājiem Antonio Valensija, kā rezultātā viņa vietā spēlēja Darmjans.

Vēl vienā sestdienas mačā pie uzvaras tika "Liverpool", kas izbraukumā ar 4:2 (3:2) pieveica Londonas "Crystal Palace".

Liverpūles klubs premjerlīgā zaudējuma garšu nav izjutis jau septiņās spēlēs pēc kārtas - kopš 27.augusta gūtas piecas uzvaras un divreiz spēlēts neizšķirti.

Mača sākumā "Liverpool" divreiz izvirzījās vadībā, taču abas reizes "Crystal Palace" atspēlējās, turklāt abos gadījumos vārtus guva Džeimss Makarturs. Tomēr pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē Žoels Matips guva uzvaras vārtus, bet otrajā puslaikā vēl vienu bumbu mājinieku vārtos par labu "Liverpool" komandai raidīja brazīliešu uzbrucējs Firminu.

Citā sestdienas mačā pie pārliecinošas uzvaras tika Londonas "Arsenal", kas ar 4:1 (1:0) izbraukumā pieveica neveiksmīgi spēlējošo "Sunderland".

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Aleksis Sančess un Olivjē Žirū.

Pārliecinošu uzvaru viesos guvusi arī Mančestras "City", kam ar 4:0 (2:0) izdevās pieveikt Vestbromvičas "Albion".

Viesu labā divus vārtus iesita Serhio Agvero un Ilkajs Gundogans.

Savukārt Totenhemas "Hotspur" sestdien savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar pagājušās sezonas Anglijas čempioni Lesteras "City".

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma līderes Mančestras "City", Londonas "Arsenal" un "Liverpool" tagad desmit spēlēs guvušas pa 23 punktiem.

Ceturtā ar 20 punktiem desmit spēlēs ir "Hotspur", kamēr punkts mazāk ir deviņus mačus aizvadījušajai Londonas "Chelsea". Savukārt pa 15 punktiem iekrājušas Liverpūles "Everton", "Watford" un Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!