Foto: SHL

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols piektdien Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfināla pirmajā mačā guva vārtus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Engelholmas "Rogle" tikt pie uzvaras. Tikmēr sezonu Čehijā noslēguši aizsargi Kristaps Zīle un Jānis Jaks.

"Rogle" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja "Vaxjo" vienību un sērijā līdz četriem panākumiem izvirzījās vadībā ar 1-0.

Ābols izcēlās ar precīzu metienu trešās trešdaļas ievadā un panāca neizšķirtu 1:1. Latvijas uzbrucējs kopā uz ledus bija 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja 12 no 19 iemetienos, pielietoja spēka paņēmienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Rogle" pamatturnīru noslēdza devītajā vietā un astotdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja "Timra", bet ceturtdaļfinālā ar 4-0 tika pie panākuma pār Kārlstades "Farjestad".

Otrā pusfināla sērijā Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK stāsies pretī Gēteborgas "Frolunda".

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Tikmēr Čehijas Ekstralīgas pusfinālā Jaka un Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva" piektdien piedzīvoja ceturto zaudējumu, izstājoties no cīņas par čempiontitulu. "Verva" savā laukumā ar rezultātu 5:6 (3:1, 0:4, 2:1) piekāpās Pardubices "Dynamo" un sērijā līdz četrām uzvarām zaudēja ar 0-4.

Zīle mačā izcēlās ar precīzu metienu trešā perioda vidū, ar gūtiem vārtiem noslēdzot vairākumu un panākot 4:6, kamēr Jaks asistēja laukuma saimnieku otrajos vārtos, kas pirmajā trešdaļā arī tika gūti vairākumā.

Mājinieku rindās Zīle uz ledus bija 22 minūtes un 14 sekundes un atzīmējās statistikā arī ar diviem spēka paņēmieniem un četriem metieniem pa vārtiem, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu.

Savukārt Jaks spēlēja 24 minūtes un 43 sekundes, tiekot pie lielākā spēles laika "Verva" vienībā, un pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja pretinieku metienu, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Vēl vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Vācijas hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta uzvarētāja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" izslēgšanas turnīra pusfinālā piektdien savā laukumā ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) piekāpās Minhenes "Red Bull", taču sērijā līdz četrām uzvarām joprojām ir vadībā ar 2-1.

Latvijas vārtsargs atvairīja 24 pretinieku mestās ripas, tiekot galā ar 88,89% raidījumu.

"Fischtown Pinguins" pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu 14 komandu konkurencē un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā ar 4-0 pārspēja "Ingolstadt".

Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!