Latvijas U-20 hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta augstākās divīzijas spēlē piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:1, 0:3) piekāpās Zviedrijas vienībai, kas ir pašreizējā turnīra čempionvienība.

Latvijas izlasē vienīgos vārtus guva Teodors Bļugers.

Pirmajā periodā komandas divas reizes apmainījās ar noraidījumiem, tomēr savas iespējas izmantot nespēja. Uzbrukumā aktīvāk spēlēja zviedri, un trešdaļas pēdējā minūtē Zviedrijas hokejists Emīls Molins izmantoja vairākumu un izvirzīja vadībā savu komandu - 1:0.

Otro trešdaļu Zviedrija izlase iesāka ar diviem noraidījumiem pēc kārtas, un, Latvijai spēlējot divu vīru vairākumā, ripu tālajā vārtu stūrī pēc Edgara Siksnas un Kriša Lipsberga piespēlēm raidīja Bļugers, izlīdzinot rezultātu. Pāris minūtes vēlāk Zviedrijas hokejistiem bija teicama izdevība izvirzīties vadībā, tomēr pēc uzbrucēja metiena ripa trāpīja pa vārtu pārliktni.

Turpinājumā trīs noraidījumus pēc kārtas nopelnīja Latvijas hokejisti, no kuriem vienu zviedriem izdevās izmantot. Trīs minūtes pirms otrā perioda beigām Sebastiana Kollenberga vairākumā mestā ripa atrada ceļu Latvijas vārtsarga Ivara Punnenova sargātajos vārtos. Pēc diviem periodiem Latvija bija iedzinējos ar rezultātu 1:2.

Pēdējās 20 minūtes iesākās ar abpusēju noraidījumu, bet spēles kontrole piederēja zviedriem. Punnenovam darba vārtos netrūka, bet viņš spēlēja veiksmīgi, tiekot galā ar vairākiem sarežģītiem metieniem. Pēdējās trešdaļas vidū rezultātu 3:1 Zviedrijas labā panāca Viktors Arvidsons, bet divas minūtes vēlāk Arvidsons Zviedrijai guva arī ceturtos vārtus. Spēles gala rezultātu panāca Aleksandrs Venbergs.

Zviedrijas izlase šajā mačā izdarīja 46 metienu pa vārtiem, kamēr Latvija atbildēja ar 21 raidījumu.

A grupas kopvērtējumā Latvijas izlase trīs spēlēs nav tikusi pie punktiem un ieņem pēdējo, piekto pozīciju. Tikmēr Zviedrija ar astoņiem punktiem ir līderpozīcijā.

Atgādinām, ka pirmajā spēlē Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:5 piekāpās Somijas U-20 vienībai, bet otrajā mačā ar 2:7 zaudēja Šveicei.

Pasaules čempionāta turpinājumā A grupā Latvija 30.decembrī vēl tiksies ar Čehiju. Grupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet divas vājākās no kārtas apakšgrupas cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase divas reizes sacentās ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "SKA-1946". Pirmajā spēlē ar 5:3 pārāki bija Latvijas hokejisti, bet otrajā ar 4:3 uzvarēja "SKA-1946". Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pagājušajā piektdienā Latvijas U-20 izlase ar 4:0 pieveica Latvijas klubu izlasi.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Elvis Merzļikins (HC Lugano, Šveice), Ivars Punnenovs (Kloten Flyers), Vadims Miščuks (Liepājas Metalurgs);

Aizsargi: Edgars Siksna (Liepājas Metalurgs), Pauls Zvirbulis (HK Rīga), Krišs Lipsbergs (HK Rīga), Edmunds Augstkalns (HK Rīga), Patriks Škuratovs (HK Rīga), Rinalds Rosinskis (Prince George Cougars, WHL), Kristaps Nīmanis (Red Ducks, Somija);

Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (HK Rīga), Rihards Bukarts (HK Rīga), Edgars Kurmis (HK Rīga), Andris Siksnis (HK Rīga), Artūrs Ševčenko (HK Rīga), Lauris Rancevs (HK Rīga), Artūrs Kuzmenkovs (Liepājas Metalurgs), Kārlis Ozoliņš (Liepājas Metalurgs), Toms Andersons (HC Bern), Teodors Bļugers (Minnesota St. Univ., NCAA), Roberts Lipsbergs (Seattle Thunderbirds, WHL), Edgars Kulda (Edmonton Oil Kings, WHL), Ņikita Jevpalovs (Blainville-Boisbriand, QMJHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!