Foto: F64

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis otro reizi šajā sezonā nosūtīts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

Šajā sezonā Gudļevskis divas spēles aizvadīja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienības Floridas "Everblades" sastāvā, vidēji spēlē ielaižot 1,50 vārtus un atvairot 91,4 procentus pretinieku metienu.

Gudļevskis uz "Crunch" izsaukts, jo šīs komandas vārtsargs Riku Heleniuss guvis savainojumu. Piektdien Sirakjūsas komanda aizvadīs AHL regulārā čempionāta spēli, bet vai latvietis šajā mačā piedalīsies vēl nav zināms.

Atgādinām, pirms sezonas Gudļevskis ilgu laiku trenējās NHL komandas "Lightning" pirmssezonas treniņnometnē, bet tad tika nosūtīts uz ECHL. Dažas dienas vēlāk Gudļevskis tika izsaukts uz NHL, bet pēc pāris treniņiem devās atpakaļ uz ECHL.

Kā zināms, šajā vasarā "Lightning" izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!