Foto: Kadrs no video

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins no Kolumbusas "Blue Jackets" komandas bija pārsteigts, ka Otavas "Senators" uzbrucējam Klodam Žirū pēcspēles metienu sērijā izdevās tik teicams metiens, un viņš pēc spēles joprojām domāja, ko šajā situācijā varēja darīt labāk.

Jau vēstīts, ka Merzļikina 35 atvairītie metieni neglāba "Blue Jackets" no zaudējuma pēcspēles metienu sērijā "Senators" hokejistiem. Žirū ar savu izcilo trāpījumu nodrošināja savas komandas uzvaru.

"Tas bija ellīgi labs metiens. Uzslavas viņam. Es negaidīju tādu metienu – spēcīgu un ļoti precīzu. Es joprojām domāju, ko es tur varēju izdarīt. Tas bija lielisks metiens," pēc mača sacīja Merzļikins.

Merzļikins bija atguvies pēc ļoti neveiksmīgās iepriekšējās spēlēs, kurā viņš ātri ielaida trīs vārtus un tika nomainīts. Šoreiz viņam izdevās palīdzēt komandai izcīnīt vismaz vienu punktu.

"Es neteiktu, ka nebiju ierūsējis. Bija grūti ieiet spēlē pēc notikumiem Monreālā, kur neko daudz nevarēju izdarīt. Jā, puiši man palīdzēja, bloķēja metienus un pāris svarīgi atvairītie metieni man lika justies labi. Es ļoti vēlējos šo uzvaru, jo mēs spēlējām lieliski," atzina latvietis.

Merzļikins stāstīja, ka "Senators" pagarinājumā izdarīja milzīgu spiedienu, un bija epizodes, pēc kurām viņš smagi elpoja. "Vienā epizodē es tikai lēkāju apkārt, mēģinot iegūt ripu, bet es to dabūju."

"Mēs smagi cīnījāmies un visu spēli bijām vadībā ar 1:0. Tad iemetām otros vārtus. Tāds ir hokejs," par pretinieku atspēlēšanos sarūgtinājumu neslēpa Merzļikins. "Protams, ka ir vilšanās, jo gribam uzvarēt un domāju, ka šoreiz to bijām pelnījuši," teica Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!