Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja karjeras beigām sestdien paziņojis viens no slavenākajiem līgas veterāniem Grants Hils.

Pašlaik 40 gadus vecais Hils karjeras laikā septiņas reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē, bet savas gaitas NBA uzsāka 1994.gadā, kad viņu ar trešo numuru jauno spēlētāju draftā izvēlējās Detroitas "Pistons" komanda.

Savā pirmajā sezonā Hils izpelnījās līgas labākā debitanta balvu, kuru viņš dalīja ar Džeisonu Kidu, bet sešās "Pistons" komandā pavadītajās sezonās Hila kontā vidēji gūti 21,6 punkti, izcīnītas 7,9 atlēkušās bumbas un veiktas 6,3 rezultatīvas piespēles.

Nākamos septiņus gadus Hils pavadīja Orlando "Magic" komandā, bet pēc tam piecas sezonas spēlēja Fīniksas klubā "Suns", savukārt savu karjeru noslēdz ar vienu pavadītu sezonu Losandželosas "Clippers" vienībā.

Karjeras laikā Hils regulārajā čempionātā guvis vidēji 16,7 punktus, izcīnījis 6,0 atlēkušās bumbas un veicis 4,1 rezultatīvu piespēli, bet izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā vidēji 13,4 punkti, 6,1 bumba zem groziem un 3,6 rezultatīvas piespēles.

1996.gadā Atlantā Hils ASV izlases rindās kļuva par olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!