Foto: DELFI
Par Pasaules kausa izcīņas basketbolā pirmo pusfinālisti otrdien kļuva Lietuvas valstsvienība, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 73:61 pārspēja Turcijas basketbolistus.

Lietuvas izlasē rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Renalds Seibutis, bet ar 12 punktiem un 13 atlekušajām bumbām izcēlās Jons Valančūns. Vēl 13 punkti Martinam Pocjum, bet 11 punktus sameta Darjus Lavrinovičs. Kerems Gonlums bija rezultatīvākais ar 13 punktiem Turcijas izlasē.

Mača pirmajās piecās minūtēs Turcija izvirzījās vadībā ar 12:6, tomēr Lietuva pretiniekiem pārsvaru palielināt neļāva un sāka pietuvoties. Turki pirmo ceturtdaļu tomēr prata noslēgt ar piecu punktu pārsvaru. Lietuva otrās ceturtdaļas trīs minūtēs panāca rezultātu 19:20, un arī turpinājumā cīņa ritēja līdzīga. Puslaika beigās lietuvieši iekrāja piecu punktu pārsvaru – 33:28.

Pēc puslaika pārtraukuma komandas laukumā turpināja saspringto un emocionālo cīņu. Joprojām Lietuva turējās vadībā, bet ceturtdaļas vidū viņu pārsvars bija tikai viens punkts. Pēcāk turki panāca 40:36, taču Lietuva pirms noslēdzošajām desmit minūtēm atguva vadību (47:44). Lietuvieši turpināja darboties pārliecinoši, kas palīdzēja turēties drošā vadībā. Turcijai deficītu samazināt vairs neizdevās, un Lietuva otro reizi pēc kārtas iekļuva Pasaules kausa pusfinālā.

Pusfinālā Lietuva spēkosies ar ASV un Slovēnijas dueļa uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!