Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva Turcijas basketbola izlase, kas spēja izkļūt no sarežģītas situācijas un ar 65:64 uzvarēt Austrāliju.

Tagad ceturtdaļfinālā Turcija tiksies ar Lietuvu. Tā ir trešā reize pēc kārtas, kad Turcijas izlase pasaules čempionātā jeb tagadējā Pasaules kausā ir starp astoņām labākajām valstsvienībām.

Spēle kopumā ilga gandrīz divarpus stundas, jo pirmajā ceturtdaļā sabojājās uzbrukuma laika skaitīšanas tablo. Tā kā tehnika "nebija pielūdzama", vairākas minūtes basketbolistiem nācās gaidīt, kamēr speciālisti salaboja tablo.

Pēc līdzīgā cīņā aizvadītām pirmām 20 minūtēm trešās ceturtdaļas sākumā Austrālija ar izrāvienu 13:2 panāca šai spēlei lielāko pārsvaru. Austrāliešiem palīdzēja paši Turcijas basketbolisti, haotiski uzbrūkot un izpelnoties arī nesportisko piezīmi, bet tehnisko piezīmi nopelnīja Turcijas izlases treneris.

Par spēles galveno varoni kļuva Emirs Preldzičs, kurš visus savus 16 punktus guva otrajā puslaikā. Trešās ceturtdaļas beigās Preldzičs ar trīspunktnieku samazināja starpību līdz 46:50, bet pēdējās ceturtdaļas sākumā turku centra Endera Arslana precīzais tālmetiens ļāva pietuoties līdz 49:50. Austrālieši pārsvaru neatdeva līdz pat pēdējai minūtei, kuras sākumā viņiem bija piecu punktu pārsvars - 64:59, taču pēdējā minūtē pagāja Preldziča zīmē.

Sākumā turku basketbolists ar tālmetienu panāca 62:64, bet piecas sekundes pirms pamatlaika beigām uzņēmās iniciatīvu un iemeta vēl vienu trīspunktu metienu. Pēc minūtes pārtraukuma austrāliešiem pēdējā uzbrukumā pat neizdevās tikt līdz metienam, un Turcijas basketbolisti izskrēja varēja līksmot par veiksmīgu izglābšanos mačā.

Vēl Turcijas izlasei 16 punktus guva Sinans Gulers, bet 11 punktus - Arslans. Austrālijas rindās 15 punktus guva Ārons Bainss, 13 punktus - Metjū Delavedova, bet pa 10 punktiem Džo Inglss un Kamerons Bairstovs.

Tikmēr pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu svētdien vēlu vakarā izcīnīja Brazīlija, kas Dienvidamerikas izlašu duelī ar 85:65 pieveica Argentīnu. Vēl otrās ceturtdaļas pēdējā minūte argentīniešiem bija piecu punktus pārsvars un likās, ka cīņas turpinājums būs spraigs. Tomēr pēc pārtraukuma Brazīlijas basketbolisti ātri panāca vairāk nekā piecu punktu pārsvaru un iniciatīvu vairs neatdeva līdz pat beigu signālam.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Rauzinju Netu, bet 13 punktus - Markinjuss Viera. Argentīnai 18 punktus guva Pablo Pridžioni, 11 punktus - Fakundo Kampaco.

Tagad ceturtdaļfinālā Brazīlija tiksies ar Serbiju. Vēl divos ceturtdaļfināla pāros Francija spēlēs pret Spāniju, bet galvenā favorīte ASV - pret Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!